Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Ramon Gil i Jaume Montolio

Ramon Gil i Jaume Montolio a l'Assemblea dels Castellers de Barcelona

Jaume Montolio i Ramon Gil segueixen al capdavant dels Castellers de Barcelona

Jordi Planas | 2020-01-19

Els Castellers de Barcelona continuaran, per segon any consecutiu, comandats per Jaume Montolio com a Cap de Colla i Ramon Gil, com a President. El projecte, però, es reorienta i regenera internament. “La prioritat no serà fer grans castells, sinó grans castellers”, deia Jaume Montolio en presentar les línies d’acció de la tècnica pel 2020. L’històric casteller de la colla degana de la capital admetia que “el 50è no ha anat com a tots ens hauria agradat”, però que precisament per això “el que cal ara és generar un nou planter de castellers en totes les posicions que ens permeti afrontar els propers anys i tornar a créixer”.

Internament, sí que presenta canvis l’organigrama de la tècnica. Carlos Maroño (Cap de Colla del tram final de la temporada 2018 i Cap de Pilars la darrera temporada) agafarà el relleu a Jordi Planas com a Cap de Pinyes, i Cinta Lleixà serà ara Cap de Troncs agafant el relleu a Gabriel Guerrero. Jordi Lleixà “Txory” seguirà com a Cap de Canalla.

La Junta que acompanyarà aquesta renovació serà pràcticament la mateixa del 2019, amb l’únic canvi de Rafa Caballero (president els anys 2016 i 2017) que assumirà la Vicepresidència fins ara ocupada per Mery Mañané. Anna Jorba seguirà al capdavant de l’àrea Social, Maria López a la de Comunicació, Afra Suárez a la de Secretaria, i Dolors Pallàs a la de Tresoreria.

La Colla torna a l’activitat el proper dia 30 de gener amb el primer assaig de canalla, i la primera actuació arribarà el dia 9 de febrer a la Pl. St. Jaume amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia.

← Anar a "noticies"