Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Presentació 50è Aniversari Castellers de Barcelona

Presentació 50è Aniversari Castellers de Barcelona

50 anys de castells a Barcelona

Maria López Moya | 2019-02-18

Els Castellers de Barcelona han presentat aquesta tarda els actes que celebraran durant la temporada del seu 50è Aniversari. Sota el títol “50 anys de castells a Barcelona”, Ramon Gil, President dels vermells ha explicat els orígens de l’activitat castellera a la ciutat comtal. 

D’altra banda, Jaume Montolio, actual Cap de Colla, ha valorat la situació tècnica de la colla en aquesta temporada. “Ens mereixem fer un bon aniversari” ha afirmat, assegurant que aquests primers assajos “ha assistit gent que feia anys que no venia” i que “la il·lusió i la tècnica poden portar la colla a fer bons castells”.

Finalment, Afra Suárez, cap de la comissió del 50è Aniversari ha fet un resum de tots els actes que els vermells han preparat per celebrar aquesta efemèride. El 17 de març hi haurà una diada amb la presència de les 19 colles que han apadrinat durant la seva història. Estan treballant en fer una connexió en directe amb Sydney, des d’on els castellers de la ciutat australiana faran un pilar a l’hora de la diada a Barcelona. La trobada serà a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. 

També s’han rodat dos documentals que es presentaran als cinemes Girona, i se celebrarà la cinquena edició del Concurs Interinstituts “Nascuts per fer pinya”. El 8 de juny, la colla degana de la ciutat compleix 50 anys exactes i ho celebrarà amb la tradicional Diada d’Aniversari a la Plaça Sant Jaume, enguany amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls. A l’octubre, organitzaran les jornades “Aportació i vivència de la dona en l’activitat castellera”, entre molts altres actes. 

Els Castellers de Barcelona volen celebrar un aniversari amb ciutat i animen tots els seus veïns i veïnes a seguir els actes del 50è i viure amb ells aquesta efemèride.

← Anar a "noticies"