Logo de la Colla Castellers de Barcelona

Peu de 3 de 9 amb folre dels Castellers de Barcelona a la FM del Clot 2022

Peu de 3 de 9 amb folre dels Castellers de Barcelona a la FM del Clot 2022

FM Clot 2022

Sense castell de nou, però amb tripleta de vuit

Jordi Planas | 2022-11-13

El passat diumenge 13 de novembre tancàvem la temporada a l’actuació de Festa Major del Clot, on ens presentàvem amb tots els preparatius per a fer realitat el que era un miratge no fa gaire: presentar-nos a plaça amb opcions de castells de nou.

Abans de l’actuació al migdia a la Plaça Valentí Almirall tocava despertar el barri amb les tradicionals Matinades, que iniciaven el recorregut des de la mateixa plaça. Els nostres Grallers i Timbalers, acompanyats dels d’altres agrupacions del barri i els dels Saballuts, ens van anar conduint fins les diferents parades. En total es varen alçar 6 pilars de 4, un pilar de 4 al balcó i dos pilars de 5.

Ara sí, tocava fer la gran diada. Vam entrar a plaça un pilar de 4 caminant per tot seguit començar la diada amb el 2 de 8 amb folre, castell que va pujar al primer peu i que es va completar amb dinamisme però sense perillar en cap moment, sent el segon de l’any i el 80è descarregat de la Colla. A continuació afrontàvem el primer gran repte, el 3d9f, que malauradament va resultar en dos intents desmuntats; el primer amb els dosos a l’alçada de sisens i el segon amb dosos col·locats. Després d’aquest petit entrebanc, la tècnica va decidir canviar d’estratègia apostant pel 4 de 9 amb folre, però el resultat va ser el mateix. El castell es va desmuntar amb dosos darrere sisens després que hi hagués una forta sotragada al pis de quarts.

Ja en cinquena ronda, es varen aparcar els castells de nou i es va voler completar la millor actuació de la temporada amb la primera tripleta de vuit. Primer es va descarregar un 3 de 8 més mogut dels que havíem fet en les darreres actuacions (el setè de l’any i quedant a tan sols dos dels 300 descarregats al llarg de la història), i després es va descarregar el 4 de 8, castell que es va complicar a la descarregada perdent les mides a nivell de segons i terços, però que es va poder completar amb èxit.

La ronda de pilars va ser múltiple. Primer, un pilar de 5. Tot seguit, un pilar de 5 amb folre fet per la canalla per primera vegada a la història de la Colla. A continuació, vuit pilars de 4 simultanis, set de descarregats i un que va quedar en intent. Finalment, un pilar de 4 al balcó on hi van anar pujant totes les enxanetes de la Colla, i fins i tot la resta del pilar incloent el baix.

Els Castellers de Sabadell, com és habitual en els darrers anys, va ser la colla convidada i va completar una actuació amb els millors castells de l’any fent 3 pilars de 4, 4 de 8, 2 de 7, 5 de 7, 2 pilars de 5 i 4 pilars de 4.

Estrenes:

  • 2 de 8 amb folre: Alandí (crossa a la soca), Luli (crossa a la soca), Zorro (primer vent al folre)
  • 4 de 8: Neir (primeres mans)
  • Pilar de 5: Oriol Borrell (segon)
  • Pilar de 5 amb folre de la canalla: Laia Garcia (segona), Lluïsa (fals segona), Ian (contrafort), Mariona (crossa), Unai (crossa), Lucia (agulla), Toni (primeres mans per darrere), Paula (primeres mans per davant), Nadia Yu i Emma (primer vent), Laura (segones mans per davant), Iker (terceres mans per davant), Aina (segones mans per darrere), Violeta (terceres mans per darrere), Nadia López (escaleta), Elsa Guasch i Julia (segon vent), Yanira (primer lateral), Abril, Yanira, Laia Roman i Claudia (primer lateral), Elsa Yu, Mireia, Vernu i Alba Moya (segon lateral), Titi i Martí (tercer lateral), Saray (terça), Sofia (aixecadora) i Christine (enxaneta)

Veure la galeria de: "Sense castell de nou, però amb tripleta de vuit"

Castellers de Barcelona: pd4cam, 2d7f, id3d9f, id3d9f, id4d9f, 3d8, 4d8, pd5, pd5f canalla, 7pd4+ipd4, pd4 balcó
Castellers de Sabadell: 3pd4, 4d8, 2d7, 5d7, 2pd5, 4pd4

← Anar a "actuacions"