Foto : Natàlia Mocholí

Xerrada “Refugiats i drets d’acollida”

El passat dijous 30 de març, va tenir lloc al local dels Castellers de Barcelona una xerrada sobre el tema “Refugiats i Dret d’acollida” on van participar l’Oriol Amorós (Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya), la Irati Azkargorta (voluntària de “Holders in the Border” i l’ Albert Torrella.

El Secretari de la Generalitat, Oriol Amorós, va exposar els diferents tipus de migracions existents i que no necessàriament han de coincidir amb conflictes bèl·lics.

Per explicar el perquè hem d’acollir va fer un paral·lelisme entre la situació actual de guerra a Síria i la viscuda pels nostres avantpassats que van ser refugiats a Mèxic o Veneçuela o internats en camps com el d’Argeles.

Segons Amorós, ens hem de sentir corresponsables de la situació ja que permetem que Espanya sigui el sisè país del món exportador d’armes.

Pel que fa a la política d’acollida, el secretari d’Igualtat va informar que actualment a Catalunya es disposa de 1.356 places d’allotjament reservades pels immigrants i que la campanya d’acollida oferirà als refugiats les mateixes ajudes que a la població catalana en situació de precarietat.

Pel que fa als grups de mentors, Castellers de Barcelona en té dos, va exposar les línies mestres d’actuació d’aquestes 2.500 persones que els integren i que tindran com a eixos bàsics l’ensenyament de la llengua, la recerca de feina i la socialització d’aquest col·lectiu.

Per la seva banda l’Albert Torrella va explicar la seva experiència dels set dies viscuts a Ceuta treballant amb el Centro de Inmigración San Antonio i els sentiments i sensacions viscudes.

La Irati Azkargorta, com a membre dels grups de mentors de Castellers de Barcelona, va comentar el que ella pot oferir als refugiats i les seves expectatives com a voluntària en el proper viatge a Atenes on col·laborarà amb “Holders in the Border”.

 

Ponents 

Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya

Irati Azkargorta, voluntària de ”Holders in the Border” a Grècia

Albert Torrella, ha visitat la zona de Tetuan i Ceuta

 

 

FOTOGRAFÍES

Fotogrfíes de la xerrada de la Natàlia Mocholí

 

MITJANS

Entrevista al programa ‘La primera pedra’ de Rac1 al Toni Mañané, promotor i moderador de la xerrada

Search