Xerrada “Refugiats i dret d’acollida”

Dins del Programa Català de Refugi, creat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i la campanya “Casa Nostra Casa Vostra“, els Castellers de Barcelona estem col·laborant intensament. En aquest marc, el proper dijous 30 de març organitzem una xerrada on participarà el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Sr. Oriol Amorós, i els membres de la Colla i mentors del Programa Català de Refugi, Irati Azkagorta i Albert Torrella.

La Irati Azkargorta és fisioterapeuta i el proper mes anirà a Atenes a col·laborar amb el grup d’acollida “Holes in the border”, format per activistes grecs amb l’objectiu de donar un lloc on viure als refugiats i donar-los totes les necessitats possibles. El treball principal el desenvolupen amb nens oferint-los educació.

L’Albert Torrella és estudiant de Batxillerat i darrerament ha estat uns dies convivint amb immigrants a Ceuta i Tetuán on ha pogut copsar la situació d’aquestes persona a una i altra banda de la tanca.

L’Oriol Amorós és l’actual Secretari per la Igualtat, migracions i ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Al llarg dels 48 anys d’existència de la Colla hem estat centre d’acollida i d’integració de nouvinguts, en els seus inicis amb els immigrants provinents de diferents regions d’Espanya, com en els darrers anys amb nouvinguts procedents d’arreu del món.

Ha estat una experiència gratificant i agraïda per part d’aquells que han vingut a Catalunya en busca d’una vida millor i on, sense que haguessin de renunciar a la seva llengua o cultura, han sabut integrar-se plenament amb la nostra llengua i cultura fent de Castellers de Barcelona una entitat intercultural.

El passat 26 de març, el nostre company Toni Mañané va ser entrevistat al programa de Rac1 “La primera pedra” per parlar de la xerrada, podeu sentir aquí l’àudio de l’entrevista.


 

Search