3b530465 De3b 4d24 9ecc 3d24fb413c32.jpg

Xerrada-presentació del llibre “Pit i amunt”

El proper dijous 10 de maig a les 21 h, a la sala d’actes del local, durem a terme la presentació del llibre “Pit i Amunt” (Columna Edicions Grup 62, 2017), de Benet Íñigo (periodista i casteller dels Castellers del Poble Sec).

Aquest acte comptarà amb la presència del mateix Benet Íñigo i estarà moderat pel nostre company Toni Mañané i presentat pel president de la Colla, en Ramon Gil.

 

Sinopsi de ‘Pit i amunt!’
‘Quan el New York Times publica un vídeo en 360 graus d’un 4 de 10 amb folre i manilles és perquè plàsticament és impressionant. Centenars de cossos amuntegats, músculs en tensió, fragilitat, el públic aguantant la respiració… i una petita enxaneta de 8 o 9 anys marcant la frontera entre l’èxit i el fracàs. Però si la Unesco va declarar els castells patrimoni immaterial de la humanitat (2010) no és, només, perquè els castells siguin espectaculars i emocionants. És, sobretot, perquè sota aquestes construccions mastodòntiques no hi ha només els baixos; hi ha colles castelleres. Entitats que lluiten, gaudeixen i es sacrifiquen dia a dia per aconseguir-ho, que han creat un teixit social dens, divers i ric i que fa perdurar uns valors que van més enllà de l’estètica majestuosa dels castells.’

Search