OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voluntariat per la llengua al local

Aquest passat dimecres 11 de febrer es va celebrar al local de la Colla un acte de parelles lingüístiques (del Consorci per a la Normalització Lingüística), on 24 parelles d’aprenents i voluntaris van tenir el primer contacte entre ells i amb el fet casteller.

Hi van ser presents Marcel Pellejà (responsable del Voluntariat per la Llengua a BCN), Montse Garcia (delegada de Sant Martí del CNL de BCN), el nostre president Daniel Dàvila i el nostre company casteller Leo Freitas.

Durant l’acte es va presentar el programa, les activitats i els establiments col·laboradors on les parelles poden quedar per la seva hora de conversa.

“També va tenir el seu torn de paraula Daniel Davila, president dels Castellers de Barcelona, que va explicar que per a la colla és un orgull poder col·laborar amb el Centre de Normalització Lingüística, ja que dintre dels seus estatuts n’hi ha un de concret referent a la promoció de la llengua catalana.

El moment més esperat per tothom es va produir concretament a la zona d’assaig de la colla. A tots els voluntaris i aprenents se’ls havia entregat una fotografia amb una imatge castellera i va fer falta que s’anessin movent pel local per buscar la persona que tenia la mateixa fotografia. Així es van conèixer les parelles lingüístiques, que van començar a conversar de manera molt animada. La gresca va seguir amb el petit tutorial realitzat pels castellers sobre com posar-se una faixa i que van practicar cadascuna de les parelles. Finalment, entre tots plegats, voluntaris, aprenents, castellers i integrants del CNL de Barcelona es va fer una pinya de dos, amb èxit.

Després de visionar un acte sobre els castells, un membre de la colla, Leo Freitas, va explicar al públic com ell havia après català als cursos, i de quina manera el fet de formar part dels Castellers l’havia ajudat a millorar el seu català i a sentir-se plenament integrat, ja que la colla castellera “és una família”.”

-Paràgraf extret de l’article a la web del CNL-

Notícies relacionades:

Fotografies:

 

Search