DSCN8335

Valls, i el nostre 3 de 9 amb folre més llunyà

Dissabte 10 de juny, dos dies exactament després que la Colla fes 48 anys, a les tres de la tarda tots convocats a la sortida d’autocars des del local. Amb nervis i emoció, enfilàvem per segon cop (tret de Decennals) el camí a Valls, bressol dels castells, a fer el que millor sabem fer, després d’una breu cercavila amb origen al local dels amfitrions de la Joves de Valls. Arribàvem les cinc colles a plaça:  Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell, Castellers de Vilafranca, els amfitrions i nosaltres.

Un cop fets els pilars d’inici, tots ells de cinc excepte la Joves amb un vano de 5, començava la històrica diada; l’ordre a plaça ens feia actuar en quart lloc. De sortida, la Tècnica va apostar pel 3 de 9 amb folre, el primer de la temporada i el que la Colla hem fet més lluny de casa. Un 3 de postal, molt parat i, segons més d’un casteller de folre, força còmode, que vam descarregar amb molta fermesa i seguretat.

Després de la lògica eufòria vam atacar el nostre segon repte del dia: descarregar la torre de 8 folrada, que se’ns va quedar només en carregada a la Barceloneta, i que amb la mateixa serenor del 3, ara sí vam descarregar després de dues temporades sense assolir-la.

Ja per acabar, abans de les rondes de repetició i pilars vam afluixar l’accelerador amb vistes de l’Aniversari amb un solvent 4 de 8 que apunta maneres, amb els crits de la pinya d’un pis més, fet que el deixa ben encaminat per ser folrat properament.

Pel que fa les altres colles, sobretot cal destacar l’estrena de la gamma extra enguany, de mans dels Castellers de Vilafranca amb un tranquil 3 de 9 amb folre i agulla i una torre de 9 amb folre i manilles amb molta èpica a les manilles a la baixada del pom. Pel que fa a la colla local, després de carregar el 3 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb agulla, van apostar per recuperar confiança amb el 4 de 8 bàsic. I bon paper de Nens (estrena enguany d’un treballat pilar de 6) i de Moixiganguers (amb una segura torre de 8 amb folre).

En resum, una diada de màxims i que ens fa encarar amb moltes ganes l’Aniversari i la vigília del mateix. Dit això, el pati d’assaig s’ha de quedar petit aquests dos propers assajos i la feina dura que hi fem s’hi veurà reflectida a la plaça de Sant Jaume diumenge que ve.

 

En resum:

Dissabte 10 de juny de 2017, plaça del Pati, Valls

Colla Joves Xiquets de Valls : vd5, 3d9f(c), 4d8a(c), 4d8, 2pd4 + 2pd5

Nens del Vendrell : pd5, 4d8, id3d8, 2d7, 3d8, pd6, 2pd4

Castellers de Vilafranca : pd5, 3d9fa, 2d9fm, 4d9f, pd7f(c)

Moixiganguers d’Igualada : pd5, 2d8f, id3d8, 3d8, 4d8, vd5

Castellers de Barcelona : pd5, 3d9f, 2d8f, 4d8, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Pati de Valls dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Arnau Muñoz i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada del Pati de Valls del Christian Muñoz

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Ara Castells

Revista Castells

Diari Casteller

Betevé – Fem castells

Search