ByUBUIYCYAAj LM

Tripleta per a la història a la plaça Sant Jaume

Avui hem fet història en descarregar la primera tripleta vilafranquina dels nostres 45 anys. Hem obert la nostra actuació amb el quatre de vuit amb l’agulla i hem atacat tot seguit el quatre de nou amb folre. La Colla ha completat el castell amb la confiança d’haver-lo descarregat només tres dies abans, i ha encarat en la darrera ronda un tres de nou amb folre que últimament semblava que se’ls havia atravessat. La Colla, però, ha demostrat que és un castell que té per la mà, i l’ha descarregat per cinquè cop enguany. Un espadat de sis, onzè de l’any, ha tancat entre les llàgrimes, d’emoció aquest cop, de Santa Eulàlia, la nostra millor actuació, 45 anys després que fessin de la Mercè una -cada cop més- gran diada castellera.

La diada, però, no només ha estat històrica pels Castellers de Barcelona. La Mercè 2014 passarà a la història com la que més castells de nou ha vist fins avui. Els Castellers de la Vila de Gràcia han completat també el tres i el quatre de nou amb folre i han descarregat el primer tres de vuit amb l’agulla del seu historial. Un pilar de set amb folre ha posat la cirereta del pastís a la millor actuació que han assolit mai. També els Castellers de Sants han marcat nous límits. Amb la mateixa actuació que els Castellers de Barcelona i el pilar de set amb folre, els ‘borinots’ han sumat la millor actuació que mai han aconseguit a la Mercè. Els Castellers del Poble Sec han completat la torre de set, el cinc de set i el set de set, i els Castellers de la Sagrada Família el tres de set aixecat per sota, el set de set i el cinc de set, si bé han hagut de desmuntar la torre de set. Finalment, la Colla Jove de Barcelona ha descarregat el tres de set, el set de set i el quatre de set amb l’agulla.

Malgrat la històrica jornada d’avui, els Castellers de Barcelona no aixequen el peu de l’accelerador i divendres a les 21:00h al Carrer de Bilbao 212, cantonada amb el Carrer del Concili de Trento, tenen previst un assaig especial de gamma extra, obert a tothom. La pròxima diada dels barcelonins serà d’aquí a dos diumenges, el 5 d’octubre, al Concurs de Tarragona.

Videos Youtube

Fotos:

Internet:

Search