Foto : Gabri Guzmán
Foto : Gabri Guzmán

Tercera “clàssica” de 8 consecutiva

Un cop més celebrem la Diada del Roser de Maig convidats pels nostres fillols dels Castellers de Cerdanyola, i acompanyats per una altra colla fillola, els Castellers de Sant Cugat, el verd i el vermell es tornaven a barrejar a plaça, aquest cop a l’Abat Oliba de Cardanyola del Vallès.

En un dia preciós, assolellat, coincident amb la celebració del Dia de la Mare, i a l’entorn de la fira modernista que emplenava la plaça i els carrers dels voltants de carpes, botiguetes de productes artesans i parades d’street food, tot feia preveure una massiva assistència de públic, com així ha estat.

L’objectiu estava marcat en portar a plaça una nova clàssica de 8, la tercera de manera consecutiva aquesta temporada, tot i que encetàvem actuació descarregant un pilar de 4 caminant, en el qual anem agafant més velocitat d’execució i que ens fa guanyar confiança.

A primera ronda, intentàvem la torre de 7, però amb l’aixecadora ja col·locada, tirava avall per indicacions de la cap de colla, en observar com mica en mica s’anaven perdent les mides del castell, després del torn dels Castellers de Sant Cugat, i en ronda de repetició tornàvem a intentar la torre, en aquest cas descarregant-la amb millors mides i sense gaires més problemes. En segona ronda, amb moltíssimes novetats a tots els nivells (alguns de previstos i altres de darrera hora) i després d’un primer peu desmuntat, descarregàvem el 3 de 8, tot i que amb unes batzegades importants (i inesperades) que van fer que treballéssim el castell a tots els nivells, però mirant amb una visió positiva, serveix per anar agafant la forma física adequada. Per arrodonir la clàssica, descarreguem el carro gros amb certa comoditat, tot i que també amb molta feina a la pinya contrarestant el desnivell de la plaça. Per acabar la nostra actuació, descarregàvem hàbilment un pilar de 5.

Quant als amfitrions i després d’un primer ensurt en despenjar-se part de la canalla que va deixar com a carregat el 5 de 7, van descarregar un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 amb agulla (amb una descarregada del pilar de molt de mèrit) i un vano de 5; quant als gausacs, una clàssica de 8 també per a ells acompanyada del pilar de 5.

En definitiva, una diada agradable per l’ambient, i potser un xic incòmoda pel que fa a les nostres construccions, però que suma, per a aquest #MaigClau.

En resum :

Diumenge 7 de maig de 2017, Plaça de l’Abat Oliba, Cerdanyola del Vallès

Castellers de Sant Cugat : pd4cam, 2d7, 3d8, 4d8, pd5

Castellers de Cerdanyola : pd4cam, 5d7c, 4d7a, 3d7a, vd5

Castellers de Barcelona : pd4cam, id2d7, 2d7, 3d8, 4d8, pd5

En un altre ordre de coses, aquest passat dissabte els Castellers de Barcelona vam participar també en el Cercavila de Primavera del Clot – Camp de l’Arpa, on entre mostres de cultura popular del barri (gegants, diables, bastoners, etc…) descarregàvem quatre pilars de 4 a diferents punts del recorregut.

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Roser de Maig a Cerdanyola del Vallès (Gabri Guzmán, Eduard París, Oriol Dalí, Núria Moratona, Lluïsa Arnal i Aina Saugar)

Galeria de la Diada del Roser de Maig a Cerdanyola del Vallès del Christian Muñoz

Galeria del Cercavila de primavera del Clot – Camp de l’Arpa (Àxel Vilaseca)

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Betevé – Fem castells

Search