Castellers De Barcelona, Quartes Del 4d8. Sarrià, 2015. Fotografia D'Anna Bofill
Castellers de Barcelona, quartes del 4d8. Sarrià, 2015. Fotografia d'Anna Bofill

Tal dia com avui

Ara fa un any, un dissabte a les dotze del migdia em situava al costat de l’ajuntament de Sarrià, oculta entre la multitud, per tal de veure l’actuació que els Castellers de Barcelona tenien a punt per Festa Major. Un any més tard baixava de casa amb camisa vermella, una faixa sota el braç i els pantalons blancs doblegats per sota el genoll, i preparada per entrar a tots els castells que fes falta.

Comencem amb l’entrada del pilar caminant de les tres colles. Entre pilar i pilar aprofito per enfaixar-me i miro les pinyes; sembla que avui tocarà treballar. Sortim primers amb un tres de vuit que ens haurà d’ajudar a encarar les sorpreses que vindran a continuació. El nucli no pateix, puc treballar el castell sense patir tot i el desnivell de la plaça, i el descarreguem apretadets però sense complicacions. Em diuen que és l’estructura més rodada pràcticament sense canvis des d’inici de temporada, i és que ja en portem divuit!

A segona ronda va un quatre de vuit, alineació del quatre de nou sense folre amb terços com a segons. Si el descarreguem passarà a la història com el primer castell de vuit amb tres noies a la posició de terços. Tanquem pinya i segueixo les gralles amb emoció. A l’obrir, corro a felicitar-les i també a la resta de la colla. Avui és un dia molt especial.

El tercer i últim castell és una torre de set. Aquest cop no entro dins i des d’un cordó de mans a la pinya puc mirar de reüll que l’alineació també ha canviat a terços i quarts. El castell es defensa amb seguretat i esdevé segurament el més tranquil de la temporada. A continuació em torno a posar el mocador al cap per entrar i tancar la diada amb el ja desè pilar de sis.

Hem acabat l’actuació i sona La Polca. Per uns moments, tiro un any enrere, quan m’ho mirava des d’aquelles escales. Veig les cares de felicitat de la canalla i el jovent ballant i se’m dibuixa un petit somriure als llavis. Havia pres una bona decisió: formar part de la gran família vermella.

Castellers de Barcelona: Pd4cam, 3d8, 4d8, 2d7, Pd6, Pd5, 2 Pd4
Xics de Granollers: Pd4cam, 3d7, 4d7, 5d7, 2 Pd4
Carallots de Sant Vicenç dels Horts: Pd4cam, 4d6, 3d6a, 3d7, Pd5, Pd4

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 2

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search