Castellers De Barcelona, Folre 3d9f. Vic, 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, folre 3d9f. Vic, 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Sortim #inVICtus

Hora prevista d’inici: 12:00
Hora real d’inici: 12:05
Durada: 2h 25′

La diada prometia èpica quan al arribar a plaça les gralles tocaven la coneguda melodia de la superproducció d’HBO.

El primer repte començava amb el quatre de vuit amb agulla, castell que només havia quedat en carregat a la diada dels quatre fuets a Berga. Tot i que en cap moment ha perillat, de seguida l’estructura ha anat obrint-se de forma desmesurada, sobretot als pisos de terços i quarts. A l’hora de desvestir-se, el pilar s’ha mostrat amb certs nervis però la veterania i els assajos s’han evidenciat tot descarregant-se entre l’eufòria dels que s’ho miraven.

A segona ronda és quan s’ha lliurat la batalla a camp obert. La batalla del tres de nou. El precedent de l’aniversari havia deixat mal gust de boca perquè s’hi tenia confiança però fins aquesta setmana no s’ha pogut reincorporar al tronc alguna de les baixes de llavors. Després d’un peu desmuntat i amb una soca justeta, s’ha enlairat el tres de nou, que fins a carregar-se ha aguantat prou bé, amb una canalla ràpida i eficient. A partir de llavors els nervis s’han tornat a fer evidents i folre i tronc han hagut de treballar de forma extenuant i fins al final per salvar l’estructura. Ha estat una gesta defensada amb el cor que ha desplaçat els límits més enllà del que és la defensa d’un castell.

A tercera ronda i ja amb la feina feta a la butxaca, s’ha optat per un quatre de vuit que s’ha mostrat plàcid i que ha presentat debuts a canalla i especialment amb el que probablement és el segon de castell de vuit més jove del món casteller, amb només 15 anys.

I ara sí, era el torn del pilar. Un pilar de sis que ha intentat reproduir el ritme pausat dels assajos i que ha convençut amb la seva serenor tant durant la carregada com a la descarregada.

En definitiva, una actuació que ha servit per recobrar la confiança en totes les estructures perdudes, i que de ben segur representarà un punt d’inflexió fins al final de la primera part de la temporada. Podem dir del cert que hem sortit de Vic #inVICtus!

Sagals d’Osona: Pd4cam, id 4d8, id 4d8, 3d8(c), 5d7, Pd5
Castellers de Barcelona: Pd4cam, 4d8a, 3d9f, 4d8, Pd6, 4 Pd4
Minyons de Terrassa: Pd4cam, 3d9f, 5d8, 2d8f, Vd5

Diades consecutives sense caure: 2
Actuació Vic 2014: 5d8, 3d9f, 2d8f, Pd6, Vd5

Castells de la temporada 2015

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

D’altra banda, aquest cap de setmana, dissabte 11 de juliol a la tarda, l’Equip d’Activitats de la Colla ha organitzat una divertida xerrada de tuppersex, productes eròtics, al local. Podeu veure una fotografia de Mery Mañané.

Search