Foto: Gabri Guzmán
Foto: Gabri Guzmán

Sempre ens aixequem !!!

Afrontem el cap de setmana després d’uns dies complicats per a la Colla, en què hem hagut d’enfrontar-nos a situacions difícils i a les quals no estem acostumats, després d’una diada de Festa Major del Poblenou en què ens vam barallar amb la torre de 8 folrada, una Mercè en la que per partida doble no vam treure els resultats esperats, amb intents de 3 de 9 amb folre i 5 de 8 carregat… i sobretot, després del relleu del cap de colla. Ens havíem de despertar, ens havíem d’alçar de l’ostracisme i mirar endavant amb il·lusió. I aquest cap de setmana, en el XXVII Concurs de Castells de Tarragona, teníem l’oportunitat ideal per a fer-ho, amb la col·laboració de colles amigues, antics coneguts, vells membres… Tothom va entendre que qualsevol ajuda seria benvinguda… i recompensada…

Així doncs, arribava a Tarragona una gran marea vermella barcelonina per fer un cop a la taula i cridar qui som, i a quina ciutat representem.

Després del protocol d’entrada a plaça, que marquen els organitzadors del Concurs, entrem a la Tarraco Arena Plaça (TAP) il·lusionats, amb ganes de fer el que més ens agrada, descarregar castells. Vam haver d’esperar una llarga estona, ja que anàvem últims segons el sorteig de torns, però ens va arribar l’hora. A primera ronda atacàvem el 4 de 9 amb folre, i després de desmuntar un primer peu fem un intent desmuntat, però havia de ser el dia i el tornem a intentar en segona ronda. Aquest cop sí, un cop pugen quarts, amb totes les quadratures perfectes, toc de castell per empènyer-lo cap amunt, puja una mica mogut, però aquest castell (i més el primer de l’any) necessita feina i lluita, i es va treballar i es va lluitar fins que un esclat de joia, crits, plors i emocions el va donar per descarregat. El primer de l’any, el primer de molts.

Un cop païdes les emocions del 4, havíem de guanyar a la torre, érem conscients que l’únic amb qui ens enfrontàvem al Concurs era amb nosaltres mateixos, i quina millor victòria que descarregar la torre de 8 amb folre, i treure’ns el mal gust de la diada de Poblenou.  Així ho vam fer, ens vam posar a treballar i vam descarregar la torre de 8 amb folre d’una manera que fa guanyar en confiança a tota la colla.

El nostre concurs ja estava guanyat, havíem vingut a recuperar confiança, i ho vam fer, i de quina manera !!!  És per això que vam decidir de no atacar el 3 de 9 amb folre tal i com s’entreveia en la brillantor als ulls de molts vermells, i anar pel 3 de 8, que tot i haver de fer-ho després d’un intent desmuntat, el vam descarregar. En ronda de pilars, ens vam acomiadar de la TAP amb un pilar de 5 carregat.

 

En resum :

Diumenge 8 d’octubre de 2018 a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona

Castellers de Barcelona : id4d9f, 4d9f, 2d8f, id3d8, 3d8, pd5(c)

 

FOTOGRAFIES

Galeria del XXVII Concurs de castells de Tarragona dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Saray Garriga, Carla Pallàs, Dan Smith, Natàlia Jiménez, Eva Espadaler, Martina Busquets, Gabri Guzmán i Carla Henriquez)

El món casteller

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Transmissió de Catalunya Ràdio ‘El suplement’ (a partir de minut 28.05, inclou entrevista a la Carla)

TV3

Betevé

Betevé – Fem castells

 

 

Search