Pom Del 4d8. Fotografia De Roberta Esteves.
Pom del 4d8. Fotografia de Roberta Esteves.

Segona tripleta clàssica a Lleida

Després de la injecció de moral del passat diumenge, els Castellers de Barcelona afrontaven a Lleida una diada de consolidació dels castells bàsics de 8, seguint la filosofia del pas a pas.
Uns còmodes 3 i 4 de 8 dels de la camisa vermella ha servit per reforçar els troncs i assegurar la bona feina de les mans a pinyes, així com per donar confiança a la canalla de cara als futurs castells de 9. Finalment, la colla degana ha tornat a portar a plaça la torre de 7 amb alineació renovada respecte la darrera (i única fins ara), torre que havien portat a plaça aquesta temporada. Un pilar de 5 ha servit per tancar l’actuació.
Les altres colles amb les que compartien plaça han marcat diades dispars entre sí. Per una banda, els Castellers de la Vila de Gràcia, de forma similar als Castellers de Barcelona, han rodat els troncs del 3 i el 4 de 8 (el primer ha quedat en intent desmuntat, però el segon s’ha descarregat sense problemes), pensant en els futurs castells de 9 que ben segur es veuran aviat a plaça. A més, una nova torre de 8 ha servit de cirereta al pastís: els graciencs han demostrat el domini d’aquesta construcció, ja que tot i estar lleugerament girada des del primer moment s’ha treballat sense problema.
En canvi, els Castellers de Lleida han sortit de plaça amb un objectiu pendent: el 3 de 8. Després d’un tranquil 7 de 7, es plantejaven portar aquest castell per primer cop en la temporada, però després de dos intents desmuntats han decidit renunciar-hi i s’han decantat pel 5 de 7 i el 4 de 7.
Search