Sta. Eulàlia 8feb15. (23)

Santa Eulàlia torna a ser de vuit!

Els Castellers de Barcelona hem descarregat avui el primer quatre de vuit que veu el món casteller enguany. Per tercer any consecutiu hem estrenat la categoria de vuit a la diada de Santa Eulàlia, hem necessitat, però, un segon intent després que el primer quedés en desmuntat quan l’enxaneta no ha pogut remuntar el pis de quints. Com a segon i tercer castells hem descarregat el cinc de set i el tres de set. Abans, la colla hem completat un pilar de quatre durant el cercavila, un pilar de quatre caminat d’entrada i un pilar de cinc de dol. Un cop acabada la diada hem completat un vano de cinc.

Els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia han calcat les seves actuacions amb cinc de set, set de set i quatre de set amb l’agulla, i Castellers de la Sagrada Família i del Poble Sec també han fet actuacions molt similars amb quatre de set amb l’agulla, cinc de set, i quatre de set i tres de set respectivament. La Colla Jove de Barcelona, per la seva banda, ha completat els dos castells bàsics de sis i ha tancat la seva actuació amb el quatre de sis amb l’agulla. L’actuació s’ha saldat amb només dues caigudes, totes dues a les rondes de pilars, quan el pilar de cinc al balcó dels borinots ha cedit a l’entrada de l’enxaneta i el pilar de cinc dels bandarres s’ha trencat abans de l’aleta. La diada ha comptat enguany, a més, amb una novetat en el seu format: s’ha celebrat a l’antiga.

Els Castellers de Barcelona tornarem a actuar d’aquí un mes i una setmana, el 15 de març, a la Plaça Valentí Almirall, en la Diada d’Inici de Temporada, amb els Sagals d’Osona i els Castellers de Terrassa. Fins aleshores, però, seguirem assajant setmanalment amb normalitat, els dimarts, els dijous i els divendres.

Fotografies:

Vídeos:

Internet:

 

 

Search