3de8 Dels Castellers De Barcelona A Sant Cugat De 2016
3de8 dels Castellers de Barcelona a Sant Cugat de 2016

Diada de consolidació de castells de 8

Els Castellers de Barcelona reediten el 3 i el 4 de 8 a Sant Cugat.

Barcelona, 4 d’abril del 2016. Un cop més, els Castellers de Barcelona han portat a plaça dos castells de 8, el 3 de 8 i el 4 de 8. Ha estat a Sant Cugat del Vallès, ahir diumenge, 3 d’abril, en la denominada Diada de Padrins i Fillols organitzada per la colla local -que compleix 20 anys- a la Plaça Octavià, davant del Monestir, juntament amb Xics de Granollers (padrins de Sant Cugat) i Castellers de Cerdanyola (fillols de Sant Cugat i dels Castellers de Barcelona).

Així, es dóna el cas que els Castellers de Barcelona són padrins de les colles presents a plaça, raó per la qual han lliurat una mona de Pasqua a cada colla, acte que ha repetit la colla dels Xics regalant una mona als Castellers de Sant Cugat.

El 3 i el 4 de 8 dels Castellers de Barcelona han presentat unes mides excel·lents (tot i els dos peus desmuntats del 4) i, conseqüentment, han tingut una execució impecable. En tercera ronda han encarat el 7 de 7 per segon cop aquesta temporada. Per tancar la diada, s’han decidit per dos pilars de 5. La feina promesa per la cap de colla, Mery Mañané, es compleix, i els i les de camisa vermella avancen amb pas ferm, portant els castells a plaça quan pertoca i demostrant tota la feina d’assaig amb castells de postal.

Els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat, han enfrontat el 4 de 8 en dues ocasions, però els problemes entre els pisos de segons i terços han causat que tot quedés en intents desmuntats. Prèviament, havien completat un perfecte 7 de 7, que han decidit acompanyar posteriorment amb el 5 de 7. Així, amb dos castells i dos pilars de 5 els “gausacs” han acomiadat la diada, que han acabat regalant uns dolços de xocolata als castellers convidats.

Pel que fa els Xics de Granollers, han completat una diada de rodatge descarregant el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7. A destacar les mides dels pisos de terços i quarts, que fan pensar en una possible alineació del futur castell de 8. Els de la camisa grana han tancat la diada amb un pilar de 5.

I, finalment, els Castellers de Cerdanyola han presentat també una actuació molt correcta, descarregant el 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 6. Amb tot, un dels dos pilar de 4 de comiat ha quedat en intent.

 

Fotos de l’Eduard París

Fotos del Christian Muñoz

Fotos de l’Eduard París

Fotos de la Maribel Prieto

Vídeo del Francesc Borras

Fotos de l’Eduard París de la Mona Solidaria

 

Altres noticies i comentaris

delcamp.cat

totsantcugat.cat

revistacastells.cat

Ajuntament Sant Cugat

btv.cat

elmoncasteller.cat

El fet casteller vist pel Tete

eixclot.com (mona solidaria)

Search