Fotografia De Vinyet Solé
Fotografia de Vinyet Solé

Sala de Juntes en Blanc i Negre

Unes quantes xerrades amb la meva dona, unes altres tantes amb el Lo i un parell de sopars clandestins i ja estava entrant per aquella porta a dalt del Local.

Entrava a les oficines de la Colla.

Però es que en les oficines hi ha una porta al fons. Una porta que et fa entrar a la Sala de Juntes.

Era la darrera reunió de Juntes amb el Lo com a president i jo recolzava la meva mirada amb el Casanelles i escoltava.

I la vista marxava a la foto dels Caps de Colla i allà estava el meu germà intentant dir-me alguna cosa, però recordo no fer-li molt de cas, la veritat, però allà hi era.

I en aquesta paret atapeïda de tots els Caps de Colla hi havia a l’altre costat una altra foto molt gran, una foto amb un doble marc, en blanc i negre.

I es veia un folre d’un quatre de nou nostre en tensió, una tensió que s’alliberava en forma de caiguda inconnexa, del silenci instantani ingràvid que tots sentim des de la pinya quan el castell deixa de ser efímer i cau.

Joder, vaig pensar.

Acompanyat pel Jaume, el Lo, el Manel, el Sala i la Vinyet i la seva família vaig poder gaudir en nom de la Colla de la Nit dels Castells 2014 on vam rebre molts reconeixements exitosos de la nostra colla i gaudir d’un atzucac graciós i que ja explicaré un altre dia en referència a les colles guanyadores de colles revelació. Va ser una nit intensa i maca i que em va fer pensar en la responsabilitat que la Colla m’havia atorgat per al 2015 ara com a president. Tota una extraordinària satisfacció.

La Vinyet va quedar segona en una categoria no professional de foto castellera… Era exactament aquesta foto la que em va fer pensar en posar-la a la sala de Juntes en comptes d’aquella caiguda en blanc i negre.

Complicitat, comunicació, canalla, castells… Somriures que es miren, que s’acaronen amb el casc, una foto que transmet, que em traslladava a aquella canalla que volia treballar com a cap en els primers castells de nou dels estimats vermells barcelonins.

Aquest esperit que transmet la imatge extraordinària agafada en un sospir per la Vinyet és esperit casteller d’èxit i és extraordinari que sigui de la Canalla Valenta de Catellers de Barcelona.

Júnior

Search