Projecció de documentals del 50è Aniversari

Els Castellers de Barcelona projectarem el proper 6 d’abril als Cinemes Girona, els dos documentals que s’han rodat per commemorar els 50 anys d’història que la colla compleix enguany. L’acte començarà a les 12.00 h amb la projecció dels dos documentals:

Vida Castellera

El documental “Vida Castellera” és una visió des de dins de la colla castellera. Busca mostrar la part més emocional que representa el fet casteller, el que provoca a nivell social i tot el que comporta als membres de la colla. Es tracta d’un documental d’uns 15 minuts realitzat pels alumnes de l’Institut Moisès Broggi en el marc d’una activitat de cinema. Estan acompanyats del cineasta David Gutiérrez i tenen el seguiment i assessorament de la productora A Bao A Qu.

50 anys fent cultura

El documental “50 anys fent cultura. Castellers de Barcelona, 1969-2019” explica com és i com ha estat la colla a través de diferents èpoques. Entrevistes a diferents protagonistes s’alternen amb imatges històriques i d’assajos actuals, que permeten conèixer com és per dintre aquesta entitat.

Els entrevistats són castellers: Nicolau Barquet, Pere Rovira Marcé, Txory Lleixà, Eva Calatayud, Òscar Montserrat “Tete”, Jaume Montolio, Cinta Lleixà, Sergi Garcia, Mery Mañané, Eduard París, Laia Garcia, Toni Mañané, Laia Catasús, Germán Simón, Jordi Planas i Carlos Maroño. Aquest vídeo, gravat amb la col·laboració de Betevé, tindrà una durada aproximada de 20 minuts i vol recollir l’evolució i trajecte de la quarta colla castellera en actiu més antiga per data de fundació.

En acabar els documentals, tindrà lloc una tertúlia amb els creadors de les dues obres. A continuació hi haurà una taula rodona titulada “50 Anys Fent Pinya” amb la participació confirmada de Raimon Cervera, Xavier Brotons, Raquel Sans, Rafel Lujan, Bea Jiménez i Eva Baró.

Quan finalitzi l’acte es donaran crispetes i cava a tots els assistents i els Castellers de Barcelona farem un pilar de 4 a la porta dels Cinemes Girona per tancar la jornada.

Search