Cdbcn 2d7 Cerdanyola2016 Nataliamocholi

Primera clàssica a Cerdanyola del Vallès

El primer diumenge de maig, coincidint aquest any a més amb el dia del treball i el dia de la mare, ha estat el marc de la primera “clàssica” de 8 de la temporada dels Castellers de Barcelona.

Als habituals 3 i 4 de 8 s’ha sumat, per primer cop aquest any, la torre de 7, en segona ronda (i després d’un pilar de 4 caminant i el 3 de 8). Aquesta darrera estructura, amb estrenes, ha presentat bones mides en tot moment; només s’ha girat lleugerament a sortida de canalla. Pel que fa els dos primers castells, l’únic que ha presentat complicacions ha estat el 4, que ha patit entre segons i terços, però, amb tot, tant tronc com pinya han sabut resoldre-ho. Finalment, a petició dels amfitrions, s’han succeït dues rondes de pilars, una amb espadats de 5 i l’altra d’un pis inferior: en la primera, els i les de camisa vermella han descarregat un dels dos pilars de cinc, mentre que l’altre quedava en intent desmuntat; en segona, dos pilars de 4 han servit per tancar l’actuació.

La colla amfitriona, els Castellers de Cerdanyola, han sortit de plaça amb dos castells de 7, el 3 i el 4, tots dos treballats, i un plàcid 5 de 6. A l’hora dels pilars, el pilar de 5 els ha vençut a sortida de canalleta, i en la següent ronda, un dels dos pilars de 4 ha quedat en carregat.

Finalment, els Castellers d’Esplugues han complert una bona diada, realitzant tres castells de 7: el 5, el 4 amb el pilar, i el 4 bàsic. En rondes de pilars, s’han acomiadat de plaça amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

 

Fotos de Roberta Esteves

Fotos de Natàlia Mocholi

Fotos d’Eduard París, Nini Nandoshvili i Victoria Torres

Vídeo de l’actuació

 

Altres notícies i comentaris

Diari Casteller

El fet casteller vist pel Tete

Search