Foto: Tony Guasch
Foto: Tony Guasch

Primera clàssica de 8 de la temporada

Un mes abans que la temporada passada, els Castellers de Barcelona hem completat amb èxit la clàssica de 8. En aquesta ocasió, ha estat a la Plaça Major de Vic amb motiu de la Diada del Mercat del Ram. Així, hem assolit amb nota el principal objectiu de la jornada: descarregar la torre de 7. A més, la diada ha servit per continuar rodant les estructures del 3 i el 4 de 8.

Hem començat la diada amb un 3 de 8 de garanties, que hem descarregat sense problemes. A segona ronda hem abordat el 2 de 7 per primer cop a plaça aquest any. El castell ha pujat amb seguretat i no ha donat cap ensurt en una descarregada cautelosa però eficaç. En l’última ronda de castells, hem aconseguit dominar el 4 de 8, una setmana després de les dificultats per completar-lo a la Diada de Can Jorba. Aquest diumenge, però, el castell ha mantingut bona mida i s’ha descarregat amb solvència. En canvi, no hi ha hagut sort amb el vano de 5 on el pilar gran s’ha desequilibrat molt aviat, abans de ser culminat, tot i que hem descarregat sense problemes els dos pilars de 4 que l’acompanyaven.

Al seu torn, els Xics de Granollers han assolit el seu repte de la diada a segona ronda amb un 4 de 8 que ha pujat amb un lleuger moviment ben controlat i s’ha descarregat amb serenor. És el més matiner de la seva història, igual que el 7 de 7 que han completat a tercera ronda. Abans, han descarregat el 5 de 7 per començar la seva actuació, que han arrodonit amb un vano de 5 al final.

Els Sagals d’Osona han començat la seva diada amb un 5 de 7 sense complicacions, que els ha donat empenta per continuar amb un estable 7 de 7 a segona ronda, tots dos descarregats. Per acabar les rondes de castells han completat el 4 de 7 amb l’agulla i han posat la cirereta amb el vano de 5.

Els Castellers de Barcelona descansem aquesta Setmana Santa i tornem als assajos la setmana vinent, per preparar la Diada de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú.

 

En resum:

Diumenge 16 d’abril de 2017, Plaça Major, Vic

Xics de Granollers : pd4cam, 5d7, 4d8, 7d7, vd5

Sagals d’Osona : pd4cam, 5d7, 7d7, 4d7a, vd5

Castellers de Barcelona : pd4cam, 3d8, 2d7, 4d8, ipd5, pd4, pd4

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Mercat del Ram dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Oriol Dalí i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada del Mercat del Ram de Tony Guasch

Galeria de la Diada del Mercat del Ram del Christian Muñoz

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog “El fet casteller vist pel Tete”

Revista Castells

Search