Tres De Vuit Davant L'Església De Santa Maria
Tres de vuit davant l'Església de Santa Maria

Patrimoni sense torre

La Seu d’Ègara és el nom que rep el conjunt monumental format per les esglésies romàniques de Sant Pere de Terrassa, marc en el qual es va celebrar la tercera edició de la Diada del Patrimoni.

I aquest va ser el lloc triat per portar la primera torre de vuit, després de més de dos anys sense veure plaça (la última que es va veure va ser el 17 de maig de 2015, en la millor actuació per la Festa Major de Nou Barris).

La primera ronda va començar amb un tres de vuit de molt bella execució, tot recordant els primers tresos de la temporada, i segurament el més quiet en el que portem d’ella.

En segona ronda va arribar el torn a la torre. Va començar a pujar prou bé però amb dosos col·locats va patir una forta rebrincada que va fer treballar de valent el pis de quarts, moment en el qual es va decidir desmuntar. Però això no va quedar aquí perquè en la ronda posterior es tornava a intentar. Aquesta vegada semblava que seria la definitiva però sorprenentment tot just després de que l’acotxador passés el primer peu la canalla no ho va veure clar i va tirar avall altre cop. Caldria doncs esperar a l’endemà per veure la seva culminació.

A última ronda es va fer un quatre vuit prou sòlid, refermant així aquesta estructura, en la que últimament havia presentat alguns problemes a nivell de tronc.

L’actuació també va ser aprofitada pels amfitrions per estrenar dues noves construccions, un tres de nou quietíssim i un tres de vuit amb agulla bastant més treballat.

Al seu torn, els capgrossos van seguir rodant estructures bàsiques completant perfectament i sense cap problema la clàssica de vuit.

 

En resum:

Terrassa 20 de maig de 2017, c/ de la Rectoria de Terrassa

Castellers de Barcelona: 3d8, id2d8f, id2d8f, 4d8, pd5.

Minyons de Terrassa: pd4cam, 3d9f, 5d8, 3d8a, pd6.

Capgrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 2d7, vd5.

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Patrimoni dels Castellers de Barcelona (Eduard París i Gabri Guzmán)

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

Search