Castellers De Barcelona, Rengla Del 5d8. Cornellà, Novembre 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, rengla del 5d8. Cornellà, novembre 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Mutatis mutandis

Després de l’assaig del divendres el modus operandi estava fixat: sortir de quatre amb l’agulla i en funció del gruix decidir in situ l’atac al nou de vuit.

Un cop va ser l’hora, grosso modo ja es va veure que no seríem prous per aspirar a l’objectiu del dia però tot i això, no estava clar si la Tècnica també havia descartat com a mínim un castell de nou.

Però comencem pel començament. Calia assegurar el quatre amb agulla per encarar bé la diada i no era tasca senzilla ja que últimament l’agulla havia mostrat algunes irregularitats en el moment de descarregar-se. El castell va pujar bé de mides fins al punt de resultar un dels més còmodes d’aquesta temporada però arribats al moment clau el pilar es va girar ex abrupto i ipso facto va cedir pel mig. Fotografia en mà, l’estructura havia sigut carregada in extremis. D’altra banda i a aquestes alçades de la temporada, el castell amb agulla sembla que quedaria ajornat sine die.

S’havia començat com aquell dies ater de Les Corts però, molt encertadament, aquest cop es redreçava la situació amb un cinc i un tres de vuit, castells que d’altra banda eren els únics viables donades les condicions del moment. El cinc, tot i quedar força malament d’alçades, es va treballar sense problemes. I el tres, el vintè enguany, va tornar a lluir per la seva solidesa.

A causa de les perilloses ràfegues de vent i de l’ensurt a primera ronda es descartava el pilar de sis i es posava punt i final a l’actuació assegurant amb criteri amb un vano de cinc.

Ja només resten les tres últimes actuacions de la temporada. Totes importants, totes de màxims. I caldrà veure si el seguit d’irregularitats i caigudes que han esdevingut fins ara acaben sent la norma o pel contrari queden eclipsades i només representen els entrebancs abans d’arribar a la glòria. Annus horribilis o annus mirabilis. Objectius improrrogables i cap marge d’indecisió.

Castellers de Cornellà: 5de7, 2de7(i), 7de7(id), 7de7(id), 4de7, 2 Pd4
Castellers de Barcelona: 4de8a(c), 5de8, 3de8, Vd5
Xics de Granollers: 4de8, 3de8(id), 2de7, 5de7, Pd5

Castellers de Barcelona. Cornellà de Llobregat, novembre 2015

Castellers de Barcelona. Cornellà de Llobregat, novembre 2015

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 0

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search