DSC01902

Màrtirs quasi màgic

Després d’un molt bon assaig de divendres, se’ns obria la porta de tres grans castells per a la diada de Màrtirs. Per un costat, el 5 de 8 després d’una bona prova de 5 de 7 net. Per altra banda, una bona de 2 de 8 amb folre fins a dosos i una gran prova de 3 de 9 amb folre fins a sisens ens donava la possibilitat de mantenir, un any més, el nivell de colla de 9.

La diada la vàrem iniciar amb un pilar de 5 de dol a la memòria del company Miquelo. Els caps de colla van decidir que l’ordre de les rondes seria Xicots primer i Barcelona després. Van començar ronda els Xicots amb un bon 3 de 8, el segon després del de Salt la setmana anterior. Ens tocava el torn a nosaltres i la tècnica va apostar pel 5 de 8. El castell va pujar bé fins a carregar i va tenir una lluita important fins a poder-lo descarregar. Bon començament!!!

En segona ronda els Xicots van fer un bon 4 de 8. Va arribar el moment del nostre 3 de 9 amb folre. Vàrem haver de desmuntar un primer intent al no tenir disponible tot el folre. La segona temptativa va pujar bé fins a sisens i entrant dosos és va tirar avall per una rengla que s’estava enfonsant. Els Xicots acabaven actuació amb una treballada torre de 7. La nostra tècnica rebaixava pretensions i apostava pel 2 de 8 amb folre que es va haver de desmuntar al primer intent. A la segona la torre va pujar mogudeta fins a col·locar-se l’aixacador i el moviment va fer impossible que l’anxaneta la pogués coronar quedant en intent desmuntat. Vem fer un 3 de 8 amb les mans del folre tocant el castell i la tècnica va considerar que no valia la pena fer un tercer castell i donar per acabada l’actuació. Un vano de 5 de celebració tancava la diada.

 

En resum:

Dissabte 4 d’agost de 2018, a la plaça de la Vall del Castell de Vilafranca del Penedès

Xicots de Vilafranca: 3d8, 4d8, 2d7, vd5

Castellers de Barcelona: pd5dol, 5d8, id3d9f, id2d8f, 3d8, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Màrtirs Street dels Castellers de Barcelona (Tony Guasch, Eduard París, Irina Solsona, Salvador Pons i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada de Màrtirs Street del Tony Guasch

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (Llista de reproducció)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search