Castellers De Barcelona, Folre Del 3d9f. Màrtirs, 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, folre del 3d9f. Màrtirs, 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Martiri màgic

Hora prevista d’inici: 20:00
Hora real d’inici: 20:20
Durada: 2h15′

Es respirava un ambient propi dels grans moments. Només arribar al local, tot era veure les cares conegudes de sempre, però aquest cop amb bigotis per a tots els gustos i d’altres excentricitats preparades per a l’ocasió.

Quatre autocars propis i l’inestimable ajuda de castellers de vuit colles amigues auguraven un altre Màrtirs màgic. Tots junts formaven part d’una marea vermella que, juntament amb els Xicots com a colla local, van anar tenyint Vilafranca des de la Rambla fins a Màrtirs street.

I comencem. Obrim plaça amb opció conservadora però sempre eficaç: un cinc de vuit impecable, en la línia dels últims dos descarregats a Begues i Sant Cugat, que només era el preludi de la feina que vindria a continuació.

I apostem fort. Quatre de nou amb folre que tira amunt encara entre dubtes de segons i terços i després d’un peu desmuntat. Era aposta a tot o res. Amb bona mida però cada vegada més rebregat posa a prova la resistència de tot el tronc i folre que ha de donar-ho tot per salvar l’estructura. I així es descarregava el quatre més matiner de la colla en el que ja s’endevinava la millor actuació a Màrtirs.

I resorgeix el temut escull. Calia fer un tres de nou ben fet però ni l’extenuació del quatre ni els tres peus desmuntats de tres successius amb pas de ronda inclosa hi estàven ajudant. Menció especial a la soca que ja es disposava a suportar el seu cinquè folre de la nit. Ens enfrontàvem inexorablement al tres de nou, el qual havia quedat relegat a quarta ronda com l’aneguet lleig. Lent per dalt i remenat com en la resta d’ocasions de la temporada, va ser treballat per descarregar-se tot apel·lant a la màgia del moment. Tripleta màgica a la butxaca i nou punt d’inflexió de la temporada.

I el pilar. Amb el vent a favor no hi havia altra opció que acabar amb el pilar folrat. Però amb el quart col·locat el desgast evident es va fer pal·lès al folre i ràpidament es va desestimar, reduint-se a un pilar de sis. L’execució, magistral altre cop, només va demostrar que el seu futur passa inequívocament per estar elevat al nivell que li correspon.

Badalona, Begues, Carallots, Cerdanyola, El Prat, Gràcia, Laietans i Viladecans han viscut com a part imprescindible la màgia de Màrtirs Street.

Castellers de Barcelona: 5d8, 4d9f, 3d9f, Pd6, 2Pd4
Xicots de Vilafranca: 3d8, 2d8f, 4d8, Vd5 amb proposició de matrimoni

Castellers de Barcelona. Màrtirs, agost 2015

Castellers de Barcelona. Màrtirs, agost 2015

Nombre de debuts: 2 baixos, 2 crosses, 2 contraforts, 2 segons, 3 crosses al folre, 2 escaletes, 2 laterals al folre, 1 quint i 1 dosos al 4d9f; 1 baix, 2 crosses, 2 contraforts, 1 segon, 2 crosses al folre, 2 escaletes, 2 laterals al folre i 1 dosos al 3d9f.

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 1

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

 

Nota: 2d7 del 1988 recuperat després de l’escissió de Castellers de Santa Coloma.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search