Castellers De Barcelona, Celebració Del 3d9f. Mercè, 2015. Fotografia De Vinyet Solé
Castellers de Barcelona, celebració del 3d9f. Mercè, 2015. Fotografia de Vinyet Solé

L’ocell de foc

Conta la llegenda que hi havia un ocell sagrat que es regenerava de les ferides, per la qual cosa era gairebé immortal i invencible.

Arribava la diada de la Mercè de colles convidades més vermella que mai, amb la colla Joves Xiquets de Valls i també amb els nostrats Minyons. Atac clàssic amb el cinc de vuit en primera ronda que aplanava el camí per a la primera gran batalla: el tres de nou. En la primera ofensiva el castell va pujar millor que mai fins arribar a l’alçada de dosos, moment en que es va haver de tirar avall perquè no hi havia enxaneta. Penedida per l’error, en la segona temptativa sí va culminar l’estructura, esdevenint un dels millors tresos i dels més tranquils de la temporada. Ja sigui per la xerrada de la setmana anterior amb els membres del tronc, pels intensos i reiterats últims assajos de l’estructura, o per la racionalització de la por a nivell personal, es va demostrar per partida doble un canvi a positiu molt important en la confiança amb aquest castell.

Superada la primera, arribava la segona gran batalla amb el quatre de nou. Amb molts dubtes al pis de terços, el castell va tirar amunt però aviat va perdre la mida amb una de les rengles molt estirada. Amb acotxador col·locant-se i l’enxaneta indecisa a l’alçada de quints i sisens, va malgastar un temps preciós i letal a la vegada, fent cedir l’estructura per quarts.

I en torn de repetició, era el torn del quatre amb l’agulla. Castell que no havia de suposar grans problemes, va pujar correctament fins a carregar l’estructura exterior però al despullar-se aquesta per deixar el pilar a l’interior l’acotxador del pilar va fer baixar l’enxaneta quan tot just havien sortit dosos. Es concloia l’actuació amb només dos castells i un digne pilar de sis però aquell dia la canalla havia baixat tres vegades. Les ferides havien sigut massa greus.

L’ocell, esgotat després del combat, va fer un niu de branquillons de canyella i el va encendre. Niu i ocell van cremar amb fúria i van quedar reduïts a cendra. Poc després reneixia un nou ocell de belles plomes vermelles.

Arribava la diada de la Mercè de colles locals més incerta que mai, amb els últims castells de nou a mitges de les colles de Gràcia, Sants i Barcelona. Atac de convenciment amb el quatre amb l’agulla en ronda semi-conjunta. Quatre dies abans havia quedat en intent desmuntat però aquesta vegada es completava amb gran serenor.

Segona ronda en solitari i atac al quatre de nou rebel. Anteriorment havia quedat en intent però aquest cop es descarregava, no sense haver-se de treballar fins al final.

Tercera i última ronda i estocada definitiva. Un vell conegut tres de nou amb les mides ja preses que no va presentar més batalla de la necessària. Amb aquesta tripleta vilafranquina i un pilar de sis, es completava una diada rodona amb tots els castells descarregats i a la primera, igualant la millor actuació per la Mercè de l’any anterior i posicionant-se per atacar amb garanties els nous reptes en la recta final de la temporada.

I fou així com l’ocell de foc esdevingué símbol de la resurrecció.

Castellers de Barcelona: Pd4cam, 5d8, 3d9f(id), 3d9f, 4d9f(i), 4d8a(id), Pd6, Pd5 al balcó
Colla Joves Xiquets de Valls: Pd4cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, 2 Pd5
Minyons de Terrassa: Pd4cam, 2d9fm, 3d9f, 5d9f, Pd6, 2 Pd5

Castellers de Barcelona. Mercè colles convidades, setembre 2015

Castellers de Barcelona. Mercè colles convidades, setembre 2015

Castellers de Barcelona: Pd4cam, 4d8a, 4d9f, 3d9f, Pd6, 4 Pd4
Castellers de la Sagrada Família: Pd4cam, 2d7, 3d7s, 5d7, Pd5
Castellers de la Vila de Gràcia: Pd4cam, 5d8, 3d9f(id), 3d9f, 4d9f(id), Pd5
Castellers de Sants: Pd4cam, 3d9f, 4d9f, 4d8a(c), 4 Pd5
Castellers del Poble Sec: Pd4cam, 2d7, 4d8, 7d7, 2 Pd5
Jove de Barcelona: Pd4cam, 5d7, 7d7, 4d7a, Pd5 al balcó

Castellers de Barcelona. Mercè colles locals, setembre 2015

Castellers de Barcelona. Mercè colles locals, setembre 2015

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 1

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search