Castellers De Barcelona, Tronc Del 7d8. Begues, 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, tronc del 7d8. Begues, 2015. Fotografia de Roberta Esteves

L’escull rebel

Festa Major de Sant Cugat
Hora prevista d’inici: 18:30
Hora real d’inici: 18:45
Durada: 1h50’

Festa Major de Begues
Hora prevista d’inici: 12:00
Hora real d’inici: 12:20
Durada: 3h15’

Cap de setmana intens. Grans expectatives. Dues actuacions de màxims. Fer nova plaça de nou. Repte majúscul.

Efectivament, l’ambició era màxima al plantejar dues actuacions consecutives en dissabte tarda i diumenge matí amb castells de nou. Tot i això, els efectius van resultar insuficients en el primer enfrontament a Sant Cugat i en el segon a Begues l’objectiu es va quedar a mig camí.

Les primeres rondes s’obrien amb un cinc de vuit reestructurat al pis de quarts i de dosos. Ambdós paradets i portats a terme sense gaires complicacions, van deixar molt bones sensacions, tot recordant els cincs d’ara fa dos anys quan aquests obrien plaça com a valor segur i donaven la confiança necessària per encarar els objectius de més dificultat de la diada.

A segona ronda a Sant Cugat s’optava pel quatre de vuit amb agulla, un cop ja descartat el castell de nou. Tot i obrir-se massa altre cop als pisos intermedis el castell es va mostrar prou sòlid però els dubtes a la canalla del pilar van fer que aquest es comencés a desmuntar quan terços tot just iniciaven el descens, fet pel qual la ronda es quedava sense castell puntuable. En la repetició, s’evitava posar més pressió a aquest incident per tant es descartava el quatre amb agulla altre cop així com el pilar de sis en la ronda de pilars, de cara a no hipotecar la següent diada. L’opció, conservadora i sensata a la vegada, va ser rodar l’estructura del tres ja amb l’ull posat al castell de nou de l’endemà.

A Begues, la segona ronda era l’hora de la veritat. El motiu pel qual estàvem allà. El tres de nou va tirar amunt però ben aviat es va veure que alguna cosa no anava bé. Massa moviment als pisos inferiors va fer que des del tronc del castell una veu rebel, valenta i poruga a parts iguals, tirés el castell avall. El desconcert ja s’havia instal·lat. De nou sorgien els dubtes. El castell havia arribat a l’alçada de dosos i s’havia desmuntat sense més incidents però el conjunt ja havia treballat independentment del resultat de la construcció. En la repetició, no hi havia dubte, calia afrontar el repte altre cop. Amb canvi d’aixecador i d’un sisè el tres tornava a tirar amunt, aquest cop més segur. Però una execució lenta i el desgast de la prova anterior van posar al límit un pis de quarts per on va acabar cedint el castell. Era un cop dur. Semblava que aquest cop seria el definitiu però l’escull mental no havia estat abatut.

Tercera ronda. A Sant Cugat es descarregava un plàcid quatre de vuit mentre que a Begues s’intentava mantenir el nivell de l’actuació amb un set de vuit, castell que havia desaparegut dels registres la temporada anterior. Aquest últim va resultar un castell feliç, amb multitud de debuts i rodatge de castellers en castells de vuit.

A ronda de pilars Begues veia un magnífic pilar de sis, d’aquells que agraden pel seu ofici exquisit i que fa il·lusió de pensar cap a on evolucionarà.

El cap de setmana havia estat intens. Vuit castells. Dos tresos de nou. L’escull, imbatut.

Castellers de Sant Cugat: 3d8, 4d8, 2d7, Pd5
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 3d9f, 4d8a(c), Pd6
Castellers de Barcelona: 5d8, 4d8a(id), 3d8, 4d8, Vd5

Encantats de Begues: 2Pd4, 2d6, 3d7, 4d6a, Pd5
Castellers de Barcelona: 2Pd4, 5d8, 3d9f(id), 3d9f(c), 7d8, Pd6
Castellers de Castelldefels: Pd4, 4d7(id), 3d7(id), 5d6, 2d6, 2Pd4
Colla Joves Xiquets de Valls: Pd5, 3d8, 2d8f, 4d8, Pd6(c), 2Pd4

Castellers de Barcelona. Sant Cugat, juliol 2015

Castellers de Barcelona. Sant Cugat, juliol 2015

Castellers de Barcelona. Begues, juliol 2015

Castellers de Barcelona. Begues, juliol 2015

Nombre de debuts: 2 quarts, 3 dosos i 1 crossa al 5d8; 1 quart i 1 agulla al 4d8; 1 segon lateral al folre, 1 escaleta, 1 creu i 1 semicreu al 3d9f; enxaneta, aixecadors, 3 dosos, 3 quints, 3 quarts, 2 terços, 2 segons i 1 crossa al 7d8; 1 segon al pd4.

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 0

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search