Foto: Gabri Guzmán
Foto: Gabri Guzmán

La diada del Mercat del Ram a dos colors

Aquest passat diumenge, 25 de març, ens traslladàvem a Vic per a la tradicional actuació del Mercat del Ram, organitzada pels amics Sagals d’Osona i en companyia dels Xics de Granollers.

Es preveia una jornada gris, meteorològicament parlant, i groga quant als esdeveniments polítics que estan succeint al nostre país durant les últimes setmanes. És per això que comencem actuació, just després de la lectura d’un manifest de refús dels empresonaments polítics, per part dels Sagals, i ho fem descarregant dos pilars de 4 reivindicatius, amb pancartes mostrant dos grans llaços grocs per a l’alliberament dels presos polítics catalans.

Ja en les rondes de castells, descarreguem amb solvència el quart 5 de 7 de la temporada, amb estrenes a nivells de segons i baixos. En segona ronda descarreguem un treballat 4 de 8, tot i que més sofert que en els descarregats a les diades anteriors, en estar una mica més obert del compte, però demostrem que és un castell que tenim molt treballat (i en el qual també hi fem una estrena a baixos). En tercera ronda descarreguem un inesperat 4 de 7 amb agulla, estrena de la temporada, i per tancar actuació, descarreguem un preciós vano de 5.

Quant als companys de plaça, els Sagals d’Osona fan la millor actuació del que portem de temporada, just després de 2 pilars de 4, descarregant el 7 de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 i dos pilars de 5. Per part dels Xics de Granollers, després de dos pilars de 4 reivindicatius, jornada de sets, amb el 4 de 7 en primera ronda, el 5 de 7 en segona i el 3 de 7 just abans de descarregar el seu primer pilar de 5 de l’any.

 

En resum:

Diumenge 25 de març de 2018, plaça Major de Vic

Sagals d’Osona : 2pd4, 7d7, 5d7, 4d7, 2pd5

Xics de Granollers : 2pd4, 7d7, 5d7, 4d7, pd5

Castellers de Barcelona : 2pd4, 5d7, 4d8, 4d7a, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Mercat del Ram de Vic dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Eva Sarasa, Pol Brió, Paula Álvarez, Gabri Guzmán i Oriol Meléndez)

Galeria de la Diada del Mercat del Ram de Vic de l’Oriol Meléndez

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search