Josep Sala
Josep Sala

Josep Sala, pura història

Des del passat diumenge 8 de febrer, el pati d’assaig es diu “Josep Sala” en honor al cofundador i primer cap de Colla, qui va rebre el Premi a la Trajectòria a la darrera edició de la Nit de Castells, celebrada a Valls el 31 de gener. En Josep va descobrir la placa i, acompanyat amb altres membres històrics de la Colla, ens va encoratjar a tots a seguir endavant.

“Quan les coses van encadenades és que s’han fet amb seny i tenen sentit. No ha estat coincidència que tant el Josep Sala rebés el premi a una trajectòria a la Nit de Castells com aquest diumenge després de Santa Eulàlia la Colla bategés el seu pati d’assaig amb el seu nom.

Darrera d’aquestes efemèrides hi ha un casteller i un grup de castellers que fan possible que a dia d’avui i en el futur puguem lluir amb orgull una camisa vermella amb un escut cent per cent barceloní.

La Colla, després de l’assaig del divendres previ a Santa Eulalia, va ser capaç d’administrar el secret demanat pel Jaume per a donar al nostre primer cap de colla una sorpresa merescuda.

Crec que tots ens vam emocionar en el moment en què ens vam aplegar per a veure la placa  commemorativa i com el Sala i molts convidats històrics ens regalaven els seus pensaments, pensaments que marquen el nostre tarannà casteller.

A partir d’avui el nostre espai on conreem amb il·lusió i esforç els castells que durem a plaça, té el nom que necessitava. Continuem omplint doncs, de camises, treball, silenci, seny, determinació, orgull i respecte.

Company Josep i tots els que vau compartir el moment: com dius a la placa, la Colla també us estima, gràcies i enhorabona.”

Daniel Dávila Montes “Júnior” – President dels Castellers de Barcelona

– Entrevista al Josep Sala a la Revista Castells.

– Article a la Viquipèdia.

 

 

Search