Foto: Oriol Meléndez
Foto: Oriol Meléndez

Intensitat per a Can Jorba

Diumenge 15 d’abril, es va celebrar la Diada Castellera de Can Jorba a l’Avinguda del Portal de l’Àngel de Barcelona, on es van poder veure colles de primer nivell exhibint grans castells per al moment de la temporada en la qual ens trobem.

Els Castellers de Barcelona, vam començar la diada descarregant el 3 de 8. Era el primer de la temporada, que tot i les bones proves a assaig s’ha fet esperar. En la segona ronda, vam descarregar un 4 de 8 segur i amb confiança. De fet és la quarta vegada que el descarreguem aquesta temporada després d’estrenar-lo per Santa Eulàlia al febrer. Finalment, en tercera ronda, vam descarregar un 5 de 7 on vam seguir fent rotacions i per acabar la diada amb un pilar de 5. Jordi Planas, el nostre cap de colla, valorava la diada positivament: ‘estem molt contents perquè ja feia dies que volíem portar el 3 però per diverses raons s’ha anat posposant. Els assajos avancen a molt bon ritme i creiem que les properes passes no es faran esperar’.

Els nostres fillols, els Castellers de Sant Cugat, van fer exactament la mateixa actuació que nosaltres. Van estrenar també el 3 de 8 en la primera ronda. En segona ronda van alçar un 4 de 8 i en tercera, van descarregar el 5 de 7. Els gausacs van acabar la diada amb un pilar de 5. Els Minyons de Terrassa van sortir de plaça havent descarregar la clàssica de 8. Van començar alçant el 2 de 7 en primera ronda. Seguidament van descarregar el 4 i el 3 de 8. Van acabar la diada amb un vano de 5. Els Xicots de Vilafranca van descarregar en primera ronda el 3 de 7, en segona el 4 de 7 amb agulla i finalment el 4 de 7. Els vilafranquins van acabar la diada amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Tot i ser una diada de quatre colles va quedar enllestida en poc més d’una hora i mitja. L’actuació va tenir lloc a les 16.30 h de la tarda, modificant el seu horari habitual del migdia degut a la manifestació convocada al matí a la Plaça d’Espanya i l’Avinguda Paral·lel. De fet, les quatre colles van participar-hi durant el matí descarregant pilars i castells per demanar la llibertat dels presos polítics i animant l’ambient amb el so de les gralles.

 

En altres activitats de la nostra colla durant el cap de setmana, el dissabte vam realitzar una jornada d’activitats de grup per a la canalla i per als més joves, amb jocs de grup, activitats i dinar de germanor, i diumenge, just després de l’actuació de Can Jorba, uns quants vermells seguíem les activitats castelleres per descarregar tres pilars de 4, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i al Saló de Cent de l’Ajuntament, per al nostre llibre de 50 indrets on fem pilars pel 50è Aniversari. A l’endemà, dilluns 16 d’abril tornàvem al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona a una actuació de congrés per a World Union of Wholesale Markets on vam descarregar dos pilars de 4 no simultanis.

 

En resum:
Diumenge 15 d’abril de 2018 a l’Av. Paral·lel de Barcelona

Castellers de Barcelona : pd4, pd4, 3d7, 2pd4

 

Diumenge 15 d’abril de 2018 a l’Av. Portal de l’Àngel de Barcelona

Minyons de Terrassa : 2d7, 4d8, 3d8, vd5

Xicots de Vilafranca : 3d7, 4d7a, 4d7, pd5, 2pd4

Castellers de Sant Cugat : 3d8, 4d8, 5d7, pd5

Castellers de Barcelona : 3d8, 4d8, 5d7, pd5

 

FOTOGRAFIES

Jornada de canalla i teen team

Galería de la jornada dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Grego Samper, Mery Mañané, Evita Calatayud, Montse Calzadilla i Irene Mañané)

Manifestació de l’Espai, Democracia i Convivència

Galeria de la participació a la manifestació de l’Espai, Democràcia i Convivencia dels Castellers de Barcelona (Oriol Meléndez, Tony Guasch i Eduard París Muñoz)

Diada de Can Jorba

Galeria de la Diada de Can Jorba dels Castellers de Barcelona (Eduard París i Queralt Argelaguet)

Galeria de la Diada de Can Jorba de l’Oriol Meléndez

Congrés del WUWM (dilluns, 16 d’abril de 2018 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona)

Galeria de l’actuació dels Castellers de Barcelona

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

Vídeo del congrés WUWM (Twitter de World Fresh Markets)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Racó Català

Search