Foto: Natàlia Mocholí
Foto: Natàlia Mocholí

Hem d’estar contents…

Per la Festa Major de Sarrià, ens concentràvem a les 10.30 hores a la plaça de Sarrià, per anar en cercavila a la plaça del Consell de la Vila, on actuem en companyia dels Castellers de Sarrià, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sabadell per entrar a plaça amb un pilar de 4 caminant.

Molts dies d’assaig, moltes proves amb resultats positius, la motivació de la Colla (i nervis), les ganes de la canalla… tot apunta a que avui era el dia per portar a plaça la super catedral, el 5 de 9 amb folre per primer cop a la nostra història. I així ho hem fet, després d’un primer peu desmuntat, el tirem amunt a cop de gralles, però el desmuntem amb sisens gairebé col·locant-se. Tot i l’esforç físic i mental que implica tenir-ho tant a tocar, i haver de desmuntar-ho, el nostre ADN ens demanava tornar a intentar-ho, i així ha estat, però aquest cop el desmuntem des de terços, avui no era el dia… tot i que potser, aquest castell, demana proves a plaça com les que hem fet avui, potser cal desmuntar alguns peus abans de descarregar-ho i guanyar així experiència per a que en una altra diada l’aleta toqui el cel. Siguem positius.

En segona ronda, tirem amunt un valent 4 de 9 amb folre, i que descarreguem (per cinquena vegada aquesta temporada) amb la feina que comporta aquest castell, molt treballat a tots els nivells, però que el salvem demostrant que ja el tenim més que assumit. En tercera ronda, el 3 de 9 amb folre, que amb el cansament ja acumulat de tota la diada, també el treballem amb les últimes forces que ens quedaven, sent la desena aleta de 9 de tot l’any.

En ronda de pilars, un impecable vano de 5 tancava la diada per part vermella, una diada llarga, de gust agredolç, però que fa sumar èxits, esperances i experiències per a un final de temporada de somni.

Pel que fa als nostres companys de plaça, els Castellers de Sarrià obrien amb un pilar de 4, però buscaven poder descarregar el seu primer castell de 6, i així ho han fet en un tercer intent, molt aplaudit per tota la plaça (i després de dos intents desmuntats), per finalitzar un pilar de 4 al balcó. Quant als Castellers de la Vila de Gràcia entrant a plaça amb un pilar de 4 caminant, una torre de 8 amb folre impecable, un 5 de 8 (el seu primer de l’any), dos intents desmuntats de 4 de 9 amb folre, un 4 de 8 i tancant actuació un vano de 5. Els Castellers de Sabadell, després del pilar de 4 caminant, un 7 de 8, una torre de 8 amb folre (amb batzegada important als terços) i un 3 de 8, donaven pas a un pilar de 5 de comiat.

 

En resum:

Barcelona 8 d’octubre de 2017, plaça del Consell de la Vila de Barcelona

Castellers de la Vila de Gràcia: pd4cam, 2d8f, 5d8, id4d9f, id4d9f, 4d8, vd5

Castellers de Sabadell: pd4cam, 7d8, 2d8f, 3d8, pd5

Castellers de Sarrià: pd4, id3d6, id3d6, 3d6, pd4balcó

Castellers de Barcelona: pd4cam, id5d9f, 4d9f, 3d9f, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Festa Major de Sarrià (Natàlia Mocholí, Gabri Guzmán, Tony Guasch, Eduard París, Ghofran Boussaid, Maria Ferran, Alba Torró, Xavi Prat, Salvador Pons i Xavier Bartrolí)

Galeria de la Festa Major de Sarrià del Tony Guasch

Galeria de la Festa Major de Sarrià de l’Oriol Meléndez

Galeria de la Festa Major de Sarrià de la Natàlia Mocholí

Galeria de la Festa Major de Sarrià del Marc Serarols

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció)

Video resum de la Diada del Francesc Borràs

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Betevé

Search