Castellers De Barcelona, Celebració Del 9d8. Vila De Gràcia, Novembre 2015. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, celebració del 9d8. Vila de Gràcia, novembre 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Fons i forma

Era la sisena vegada que confraternitzàvem amb Gràcia aquesta temporada, encara sense comptar la propera actuació al Clot i els dos proppassats assajos conjunts. I aquest fet es va evidenciar sentint-nos tant còmodes com per portar una actuació de màxims amb l’estrena del primer Gamma Extra de l’any.

Era primera ronda i encaràvem el nou de vuit amb una enxaneta, com ja és habitual al nostre historial. Al llarg de tota l’execució hi va haver molt d’enrenou i fins i tot moments de confusió al tronc durant la carregada. La construcció va ser molt soferta a nucli i a segons, especialment els de la segona torre, fins al punt que la primera torre es va començar a desmuntar abans d’hora, i al moment de la tercera aleta ja n’havien sortit dosos i gairebé quints. Aliens a aquest fet, tota la colla va celebrar el castell tot alliberant el que feia setmanes que portàvem per dins.

Ja a segona ronda i després d’un peu desmuntat encàravem el tres de nou, aquell castell que ens ha donat tantes alegries però també maldecaps i frustracions a parts iguals. I va començar com habitualment, amb molts dubtes a terços contraposats a la decisió de quarts de tirar el castell amunt. La confusió va ser tal que alguns quarts ja es disposaven a tornar a baixar del folre, moment en el qual van rebre la indicació des de fora el castell de tirar amunt. Amb la rengla un pèl oberta l’execució va ser prou plàcida i després de la consecució la celebració gairebé va superar la del castell anterior. Perquè el necessitàvem com l’aigua, i perquè tornava a esdevenir tant sòlid com mai hauria d’haver deixat de ser-ho.

Era l’estat immillorable per atacar el segon castell de nou. El temut quatre va pujar de manera regular però a partir de la carregada va començar a patir de valent fins que, amb dosos ja fora, la rengla més castigada va cedir a nivell de folre i tota l’estructura va caure aplomada a continuació. Desena caiguda i, altre cop, mala sensació.

Tancàvem amb el pilar de sis. Un pilar ben parat que si no fos per la caiguda anterior de ben segur hauria estat de set, com ja fa massa temps que demana i que així haurà de ser sense més dilacions.

Es dóna la curiositat que aquesta actuació, tot i ser la segona millor del nostre historial, és la tercera vegada que la fem però sempre havent quedat alguna de les construccions com a carregada: el pilar a Vilafranca de l’any passat, el tres al Clot de l’any passat, i el quatre en aquesta a Gràcia. Resulta fàcil pensar doncs, que molt previsiblement superarem la millor actuació de la història en el futur més immediat.

Castellers de la Vila de Gràcia: 2 Pd5, Pd4cam, 3d9f, 4d9f, 7d8, Pd6, 10 Pd4, 8 Pd4, Pd4 al balcó
Castellers de Barcelona: Pd5, Pd4cam, 9d8, 3d9f, 4d9f(c), Pd6, 2 Pde5
Castellers del Poble Sec: Pd4, Pd4cam, 2d7, 5d7, 3d7, Vd5

Castellers de Barcelona. Vila de Gràcia, novembre 2015

Castellers de Barcelona. Vila de Gràcia, novembre 2015

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 0

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search