Foto: Natàlia Mocholí
Foto: Natàlia Mocholí

Final de temporada 2017 sense cirereta

El diumenge d’actuació es despertava molt d’hora ja, amb les matinades de diumenge a les 8.00 h del matí, i amb el recorregut habitual pel nostre barri, fent sonar les gralles i els tabals. Era dia gran i ho havíem d’anunciar, amb pilars als indrets més representatius del nostre entorn, fins a nou pilars de 4 (al local antic del c/Rossend Nobas, pastisseria La Palma al c/Clot, garatge de Pere Rovira al c/Navas de Tolosa, casa dels Mañané i forn Iaia’Nita (dos pilars simultanis) i floristeria Ogima i restaurant Golf del c/Concili de Trento i local actual). Un cop al local, érem a l’hora de concentració per dirigir-nos en cercavila fins la plaça a encetar una jornada històrica. Última diada de la temporada i com marca habitualment el nostre calendari, a casa, al barri on tenim la seu, per celebrar la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa.

Si ja normalment aquesta diada ens genera una motivació extra per actuar a la plaça Valentí Almirall, el que portàvem aquest any preparat i ben assajat des del local era de traca, de fi de festa gran.

Després de col·locar els divendres quatre vegades sisens, dosos a un folre a terra i sobretot amb un últim assaig a la perfecció, ens feia il·lusionar a tots que el 5 de 9 amb folre el teníem ben cuit per descarregar-ho a plaça.

Repetíem cartell de l’actuació d’una setmana abans a Vilanova i la Geltrú, amb els Castellers de Sabadell i els Bordegassos locals, però aquest cop en primer torn amb l’entrada a plaça d’un pilar de 4 caminant.

Però tots els que anàvem de vermell aquest diumenge, només teníem una cosa al cap, el 5 de 9 amb folre que portàvem a primera ronda.

Després d’un primer peu desmuntat, l’encaràvem amb decisió, amb moltíssima pressió al nucli un cop folrat i que feia abocar-se una mica a la rengla del 3, però que tira amunt… fins que entrant dosos amb sisens ja col·locats, s’acaba trencant pels quarts, cosa que fa caure el nostre somni de descarregar un castell gamma extra per primera vegada en els últims 2 anys.

Amb la majoria dels contusionats ja recuperats ens aixequem, i de quina manera !!! Intentant el 4 de 9 amb folre, tot i que després d’un primer peu desmuntat, es carrega amb decisió, però que comença a desfigurar-se del folre en veure l’aleta… Però som com som… portem l’ADN que portem, i allò l’havíem de descarregar… i així va ser, vam defensar-lo d’una manera titànica, veient com mica en mica una de les rengles s’anava enfonsant pels segons, cosa que feia que tot el folre quedés totalment desfigurat… esclat de joia final en veure com l’havíem treballat.

Les caigudes del 5 inicial, el patiment al 4 i d’altres incidents a les altres colles havien fet allargar massa l’actuació, cosa que fa que assegurem la ronda final amb el 3 de 8, que descarreguem sense cap dificultat aparent.

En ronda de pilars descarreguem de manera simultània sis pilars de 4 i un pilar de 4 al balcó, amb un altre pilar de 4 individual.

Pel que fa als companys de plaça, els Castellers de Sabadell iniciaven actuació amb dos pilars de 4, dos peus desmuntats del 4 de 9 amb folre a primera ronda, un intent de 4 de 9 amb folre a segona, un 5 de 7 a tercera i en ronda de repetició un 7 de 7, amb un pilar de 5 per tancar actuació; quant als Bordegassos de Vilanova, obrint actuació amb un pilar de 4, a primera ronda descarregaven un 4 de 7 amb l’agulla, intent desmuntat de 5 de 7 en segona i en tercera un 5 de 7, aquest cop sí, descarregat, tancant actuació i temporada amb dos pilars de 4 de comiat.

Així finalitzem la 48a temporada des de la nostra fundació, amb molta feina feta per a un futur d’allò més que optimista per fer un pas més a la nostra història.

 

En resum :

Diumenge 12 de novembre de 2017, plaça Valentí Almirall de Barcelona

Bordegassos de Vilanova: pd4, 4d7a, id5d7, 5d7, 2 pd4

Castellers de Sabadell: 2 pd4, i4d9f, 5d7, 7d7, pd5

Castellers de Barcelona: 9 pd4 (2 simultanis) al recorregut de matinades, pd4cam, i5d9f, 4d9f, 3d8, 6 pd4+pd4b, pd4

 

FOTOGRAFIES

Galeria de les matinades de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa dels Castellers de Barcelona (Toni Mañané)

Galeria de les matinades de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa del Christian Muñoz

Galeria de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Marina Jiménez, Dani Dávila, Marta Menéndez, Dani López, Salvador Pons i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa de la Maite Gomà (Bordegassos de Vilanova)

Galeria de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa de l’Oriol Meléndez

Galeria de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa de la Natàlia Mocholí

Galeria de la Diada de Festa Major del Clot – Camp de l’Arpa del Christian Muñoz

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Fem castells – Betevé

Quarts de nou – Canal 33

Dosos amunt – La xarxa

Search