Foto: Tony Guasch
Foto: Tony Guasch

Festes de primavera de la Barceloneta

Diumenge 21 de maig, dins de les festes de primavera de la Barceloneta, teníem actuació castellera en aquest singular barri mariner. Si bé altres ocasions féiem la diada per la tarda de dissabte, enguany era en diumenge al migdia, i comptàvem com a convidats a la Colla dels Joves Xiquets de Valls i els nostres fillols dels Encantats de Begues, a la Plaça de la Barceloneta, amb força públic local i turístic.

Després dels pilars inicials (dos de 4 per part nostra), afrontem el repte del 2 de 8 amb folre, que el dia anterior a Terrassa ens havia quedat en intent desmuntat (per dos cops). Desmuntem un peu per corregir alçades i comencem a treballar-lo, amb concentració i sabent que no seria fàcil: fa temps que no sovintegem aquest castell. Potser una mica de nervis van fer que només el carreguéssim, amb despenjament de canalla i quintes, però no de la resta del castell.

L’ensurt no ens havia de desviar de la resta d’actuació, que completem de forma còmoda amb el 3 de 8 i el 4 de 8. I l’ocasió es presentava propícia per estrenar aquest any el pilar de 6, amb canvis en alguns pisos respecte a l’any passat (Saray Garriga d’aixecadora i Marcel Valera de segon): l’estructura ens fa treballar més del compte i queda en carregada, però tothom bé. Per acabar, completem sis pilars de 4 davant l’església de Sant Miquel del Port. Aquesta actuació representa un pas més en aquest #MaigClau , i si bé hem tingut dues caigudes, hem de saber valorar la dificultat dels castells que estem portant a plaça, per encarar un Aniversari en línia ascendent.

Pel que fa a la Joves, ens porten els seus millors castells a Barcelona, destacant un 2 de 8 amb folre mogut, obert i girat, treballadíssim, acompanyat pel 3 de 8 i el 4 de 8, i estrenant també enguany el pilar de 6, també carregat. Els Encantats, per la seva part, també ens fan la millor actuació de l’any, amb un 5 de 6, un 4 de 6 amb agulla, i -després d’un intent desmuntat de 2 de 6 amb problemes de pantalons- un 2 de 6 lluitat.

La diada acaba amb cançons dels grallers i timbalers i remullades per algunes estrenes, i amb part de la canalla anant a tastar el primer bany de l’any a la platja (fes clic aquí per veure l’àlbum de fotos).

En resum:

Diumenge 21 de maig de 2017, Plaça de la Barceloneta, Barcelona

Colla Joves Xiquets de Valls: pd4, 3d8, 2d8f, 4d8, pd6 c, vd5

Encantats de Begues: pd4, 5d6, 4d6a, id 2d6, 2d6, dos pd4

Castellers de Barcelona: dos pd4, 2d8f(c), 3d8, 4d8, pd6(c), 6 pd4

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Festa de Primavera de la Barceloneta (Eduard París i Clàudia Murall)

Galeria de la Festa de Primavera de la Barceloneta del Tony Guasch

Galeria de la Festa de Primavera de la Barceloneta del Salvador Pons

Galeria de la Festa de Primavera de la Barceloneta de la Natàlia Mocholí

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

Video de la Diada de Pavelavietor1

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Betevé – Fem castells

Search