Estrenem els documentals del 50è Aniversari

El dissabte 6 d’abril de 2019, els Cinemes Girona (c/Girona, 175, Barcelona) van acollir la projecció dels dos documentals elaborats pel nostre 50è Aniversari: “Vida castellera. 50 anys de la colla Castellers de Barcelona” i “50 anys fent cultura. Castellers de Barcelona, 1969-2019””.

El primer d’ells mostra la Colla amb el fil conductor de les vides d’alguns membres. Ha estat realitzat per alumnes de l’Institut Moisès Broggi en el marc d’una activitat de cinema amb el cineasta David Gutiérrez i l’assessorament de la productora A Bao A Qu. Després del passi hi ha hagut un debat amb alguns dels autors.

El segon documental explica com és i com ha estat la Colla a través de diferents èpoques a partir d’entrevistes a diferents protagonistes (Nicolau Barquet, Pere Rovira Marcé, Txory Lleixà, Eva Calatayud, Òscar Montserrat “Tete”, Jaume Montolio, Cinta Lleixà, Sergi Garcia, Mery Mañané, Eduard París, Laia Garcia, Toni Mañané, Laia Catasús, Germán Simón, Jordi Planas i Carlos Maroño). Realitzat per Eduard París, ha estat gravat amb la col·laboració de Betevé.

Acabades les projeccions hi ha hagut una taula rodona amb conducció d’Afra Suárez, coordinadora de la Comissió del 50è Aniversari dels Castellers de Barcelona, i la participació d’Eva Baró, excap de colla dels Castellers de Barcelona, Rafel Lujan, periodista casteller, Raquel Sans, periodista i castellera, Raimon Cervera, escriptor i speaker de diades castelleres, Bea Jiménez, cap de colla dels Castellers de Sabadell, i Xavier Brotons, escriptor, periodista i casteller.

Finalment, i després de crispetes i cava i refrescs, hem fet un pilar de 4 a la porta dels Cinemes Girona.

 

Enllaços

Vídeo del debat casteller

Video del pilar de 4

Bloc “El fet casteller vist pel Tete”

 

Search