Castellers De Barcelona, Mapa Del 5d9f. Poblenou, 2015.
Castellers de Barcelona, mapa del 5d9f. Poblenou, 2015. Fotografia de Roberta Esteves

Ésser o Tenir

Hora prevista d’inici: 12:00
Hora real d’inici: 12:10
Durada: 2h25′

S’ha arribat a unes alçades de la temporada on ja no hi hauria d’haver lloc a més disjuntives. Amb La Mercè arriba el tram fort de la temporada i el tres de nou amb folre, sostre actual, representa el punt d’inflexió necessari per poder evolucionar.

L’actuació començava amb un ja habitual cinc de vuit, remenat i treballat, per continuar amb el segon quatre amb l’agulla de la temporada, recuperat després de dos mesos d’absència, i que va mostrar més solidesa que el seu predecessor. Però el nus de tot plegat havia d’arribar a tercera ronda en forma del temut tres de nou.

El tres de vuit que s’havia fet dos dies abans per la Diada a la Via Lliure havia demostrat un cop més que el tronc del castell confia plenament en les seves capacitats. I és que l’execució va resultar extremadament còmoda malgrat la intensitat del moment i els crits eixordadors dels manifestants.

Amb tot, els dubtes resorgien per enèssima vegada: calor, folre, canalla… Moments de caos absolut just abans d’afrontar el castell. I malgrat tot, finalment tirava amunt. Certament el que semblava el millor intent fins aleshores quedava estroncat a la pujada de dosos amb una forta primera sotregada i més de posteriors que van portar a que, gairebé unànimament, el tronc decidís tirar-lo avall.

Tres de vuit en ronda de repetició, pilar de sis parat i amb alguna descompensació de forces a les mans, i prova de cinc de nou fallida per acabar, probablement també per un problema de descompensació de forces al folre entre l’estructura del dos i del tres.

El desenllaç està a tocar. Ens quedarem on estem, frenats per la por, o per contra serem capaços d’avançar no sense temor, però sense sucumbir en ell?

Castellers de Barcelona: 5d8, 4d8a, 3d9f(id), 3d8, Pd6
Castellers de la Vila de Gràcia: 2d8f, 5d8, 3d9f(id), 3d8, Pd6(c)
Castellers d’Esplugues: 5d7, 3d7s, 4d7, Pd5

Castellers de Barcelona. Poblenou, setembre 2015

Castellers de Barcelona. Poblenou, setembre 2015

Nombre d’actuacions consecutives sense caure: 1

Castells de la temporada 2015

 

Nota: les diades de la temporada 2014 no es corresponen a la línia temporal del 2015. Així mateix, s’han obviat algunes actuacions menors de la temporada 2014 que no coincideixen amb les diades del 2015.

Fotografies:

Vídeos:

Notícies relacionades:

Search