Josep Farreny, amb la col·laboració de Jordi Agut, Albert Regola, Jordi Sánchez i German Simón.

 

En el viatge d’anada cap a Essen, aleshores encara República Federal d’Alemanya, per actuar del 14 al 15 de març de 1986 en la seva Fira de Turisme en representació del Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ens en van passar algunes de bones.

A part de que es va espatllar un autocar i el va haver de reparar un de la colla que sabia de tot i de res, el Jordi Delgado , àlies Maradona. “…On està la clau del 10?, si tinguéssim la clau del 10 ja estaria arreglat!…El manguito, no hi ha cap manguito de recanvi !!!!!!!!!” I era veritat, faltava la clau del 10!
Doncs en la parada d’un àrea de servei ens vam trobar amb un camioner valencià que també pujava cap a Alemanya carregat de fruita. Després d’estar parlant una estona la conversa va acabar així:
Camioner : “..que aneu a fer a Alemanya?
” Casteller : “Castells!”
Camioner “Ah! Sou Pirotècnics!!!!!!!!!!!!”
Encara riem ara. Malgrat els orígens valencians dels castells, el camioner estava més amarat per la cultura valenciana del foc, i així va lligar el concepte de castells no amb els de sorra, o amb els dels Xiquets de Valls, si no amb els de focs artificials……… amb els pirotècnics!.

Un cop a Essen, vam donar a conèixer la candidatura olímpica de la nostra Ciutat i vam lluir per primer cop en la nostra camisa el logotip de la candidatura, com podeu llegir en l’article de l’Óscar Montserrat en aquest mateix apartat de la web.
Però l’acció més contundent va ser enganxar a tots els cotxes del pàrking de la Fira l’adhesiu amb el logotip de la candidatura.

Search