Img 6341.jpg

Entrega de premis del concurs de disseny de logo i samarreta del 50è Aniversari

Adriana González Verdera és l’autora de la imatge del 50è Aniversari dels Castellers de Barcelona, Ramon Gil, President dels Castellers de Barcelona i Jordi Planas, Cap de Colla, han entregat el premi a l’artista guanyadora. Ha dissenyat el logotip i la il·lustració de la samarreta que acompanyaran els actes oficials del 50è Aniversari que els vermells celebraran el proper 2019.

L’Ariadna ha destacat la importància de rebre aquest premi: “és una gran oportunitat per a mi, una oportunitat com n’hi ha poques”. Ha intentat buscar l’essència dels castells a l’hora de crear els dissenys, però sempre mantenint la senzillesa que caracteritza el seu estil. Va documentar-se i va decidir il·lustrar un logotip que es pogués reconèixer fàcilment des de lluny i una samarreta que mostrés la unió del món casteller però sense que tingués molts detalls.

Ha agraït tota l’ajuda que ha rebut a l’escola per part de professors i companys, ja que explica que la part més difícil de tot el procés de creació va ser el moment de passar el seu disseny fet en paper a un format digital.

La dissenyadora, estudiant de l’escola d’art La Industrial de Barcelona, havia assajat anteriorment amb els Xics de Granollers, però no havia tingut més contacte amb el món casteller. Conscient del volum de gent que mou la colla, s’ha mostrat molt il·lusionada en el fet que les samarretes oficials de l’any i tot els elements gràfics de l’aniversari duguin els seus dissenys.

Al concurs s’han presentat dissenys de membres de la colla i de les escoles d’art La Industrial i La Massana. La guanyadora ha estat escollida per un jurat format per un professional de la publicitat, un professor d’una de les escoles, un membre de la junta de l’àmbit de màrqueting, el President dels Castellers de Barcelona i un membre de la colla. El premi que s’enduran els guardonats, més enllà de ser la imatge del 50è aniversari de la colla, són 500 € en cada categoria. Ramon Gil ha explicat que van escollir un disseny de samarreta i un de logotip a cegues i es van sorprendre en veure que, casualment, les dues propostes eren de la mateixa artista.

Durant la següent temporada, celebrarem els 50 anys duent a terme una sèrie d’actes destinats als nostres castellers i al públic en general. Publicarem un llibre format per 50 fotos de pilars de 4 a llocs significatius de la colla o de la ciutat de Barcelona (Sagrada Família, Primer Local de la Colla, Hospital de Sant Pau,…); També farem una exposició fotogràfica i convidarem les 16 colles (una en formació) que tenim apadrinades a tot Catalunya a fer una diada conjunta, entre molts altres esdeveniments que us desvetllarem al llarg de l’any.

Search