Fitxer 001

Ens deixa la Montserrat Elias, ‘iaia bosses’

El passat 13 de juliol de 2017 ens ha deixat de forma sobtada la Montserrat Elias Campoy, membre de la Colla des de finals dels anys 90. La “iaia bosses”, com la coneixíem, feia una funció, a primera vista senzilla, a les diades castelleres, però que ha esdevingut primordial, a l’hora de coordinar la logística de les nostres actuacions. I és que la Montserrat vigilava les pertinences de gran part dels castellers, de tal manera que acabava rodejada de centenars de motxilles, bosses, ulleres, arracades, rellotges, etc., que els castellers no utilitzen durant la participació a cada construcció.

La seva edat, 83 anys, l’impedia posar-se a les pinyes, i per això col·laborava, molt eficientment, d’aquesta manera. Era un punt de referència molt important i la seva ubicació a plaça, especialment abans de començar una actuació, ajudava a fer-la més fluïda: “on està la “iaia bosses”?”. Amb la seva característica faldilla blanca i la camisa vermella, ha esdevingut tota una institució, i el seu caràcter afable, pacient i divertit omplia una persona que es feia estimar, a la Colla i a tot el món casteller.

S’havia apuntat a fer castells seguint als seus néts Evita i Jordi i Neus i David, que engrescaven la resta de família (les seves filles Pili i Rosa i companys, que l’ajudaven a complir la funció de vigilar bosses a moltes diades) i patint quan les petites Evita i Neus pujaven a dalt dels castells. Des dels Castellers de Barcelona els transmetem el condol per la seva pèrdua i li agraïm tota la seva feina al llarg d’aquests anys: sens dubte, tots sabem que els castells es fan amb pinya, tronc i pom de dalt (i grallers/timbalers), però també amb la generosa col·laboració de persones com la Montserrat.

 

Search