Castellers De Barcelona, 4d8. 10è Aniversari Del Local, Juliol 2016. Fotografia De Roberta Esteves
Castellers de Barcelona, 4d8. 10è aniversari del local, juliol 2016. Fotografia de Roberta Esteves

Emulació d’intencions

La idea era bona. Degut a que enguany la tradicional diada de Màrtirs queia una setmana més tard i escurçava massa les vacances d’estiu, després d’un sondeig d’assistència es va concloure que s’hauria d’inaugurar una nova diada en substitució d’aquesta. Però el repte no era fàcil perquè Màrtirs no és una diada qualsevol.

Ens trobàvem doncs, un dissabte a la tarda davant del local de Castellers de Barcelona, a l’encreuament de Bilbao amb Concili de Trent amb el ben trobat pretext del 10è aniversari del local. Un lloc molt familiar però inhòspit com totes aquelles actuacions sobre quitrà. L’ajuda inestimable de colles amigues omplia el buit de colles convidades. Una vuitantena d’efectius amb samarreta eren els mercenaris cridats a sentir la màgia de l’ocasió.

Mimetitzant els millors Màrtirs dels últims anys, a primera ronda es sortia de cinc de vuit. Era l’aposta segura i el tret de sortida pels reptes que haurien de venir a continuació. Així, no va presentar gaires problemes i l’estructura va conservar bé la mida fins després de la passada de l’enxaneta, moment en el qual es va haver de treballar més incòmodament però sense ensurts. S’esvaïa així qualsevol dubte infundat per l’últim intent que havia quedat en desmuntat a Gràcia.

A segona ronda s’optava pel tres de nou. Un castell que ja havia demostrat solvència i que encarava l’actuació per a les posteriors possibles estrenes. Després d’un primer peu desmuntat, el castell va tirar amunt però ràpidament es va obrir a nivell de segons i terços. El folre es va mostrar d’allò més flonjo i va ser incapaç de parar la inèrcia del castell. Amb sisens col·locats l’estructura va cedir.

La cara d’incredulitat es feia palesa en tots els rostres. Aquella actuació no mereixia allò. Amb serenor, es sortia del pas amb un quatre de vuit i s’atacava de nou el que esdevindria el maldecap de la jornada, el tres folrat. Amb algun canvi irrellevant al nucli, es van muntar fins a dos peus més sense èxit, fet que només va evidenciar el problema sistèmic del folre i l’encaix amb els terços. Un tema molt seriós a considerar per al proper tram de temporada.

L’actuació finalitzava amb un tres de vuit de tràmit i deu lúdics i esplèndids pilars de quatre.

Malgrat tot, continuarem creient en la màgia.

Castellers de Barcelona: 5 de 8, intent 3 de 9 amb folre, 4 de 8, 3 de 8, 10 Pilars de 4

FOTOGRAFIES

Fotos de la jornada (Actes i Actuació) del Toni Mañané

Galeria dels Actes de commemoració del 10è Aniversari del Local

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local de la Roberta Esteves

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local del Christian Muñoz

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local de la Natàlia Mocholí

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local de la Marta Menéndez

Galeria de l’Actuació del 10è Aniversari del Local del Marc Serarols

VIDEOS

Video resum de la jornada (Francesc Borràs)

CRONIQUES

Visió personal de la Diada : Blog “El fet casteller vist pel Tete”

 

Castells de la temporada 2016

 

Nota: 2 de 7 del 1988 recuperat després de l’escissió de Castellers de Santa Coloma.

Search