IMG 5270

Els castellers de Barcelona solidaris amb Mali

Els castellers de Barcelona no només fan castells. Són persones que somien, que es mouen, que coneixen món i alguns d’ells, engeguen projectes a llocs tan remots com podria ser Mali.

Em presento. Sóc la Laia Dosta, castellera de Barcelona, estudiant de Publicitat i Relacions Públiques, i co-fundadora del projecte Djouma-CCONG a Mali. Des del 2014, cada estiu vaig a Mali per participar en un projecte d’alfabetització a la capital. Visc allà, al barri de Titibougou de Bamako, on a més de classes també fem activitats lúdic-educatives com cinema a la fresca, jocs o campanyes de sensibilització.

A més, des de fa dos anys, tinc el meu propi projecte, que busca el finançament perquè grups locals puguin millorar les condicions d’educació i salut del seu país. El projecte es diu Djouma.

Djouma vol dir divendres en bambara. Djouma era una nena molt especial per mi, vivia davant d’un centre mèdic i va morir de malària quan tenia cinc mesos. Djouma, per nosaltres, és el nom de l’esperança.

Per ella, i per tota la canalla de Mali, vam reformar l’any passat el centre mèdic de N’Gabacoro Droit. Enguany, marxo tot l’estiu a Bamako, per construir una escola bressol que actualment està en aquestes condicions:

 

En aquesta aula hi ha setanta nens i nenes de menys de sis anys. Amb la gent del barri, volem construir una escola bressol digna, resistent i que garanteixi l’inici de l’educació dels més petits.

Si vosaltres també creieu que la base de l’educació pot suposar un futur millor, podeu donar-nos un cop de mà portant raspalls i pastes de dents al local fins al dia 18 de juny o fent el vostre microdonatiu a https://www.migranodearena.org/es/reto/15607/construyamos-una-guarderia-en-mali/

Gràcies, salut i riures !

 

 

Més info: https://www.facebook.com/djouma.ccong/

Search