Dsc 0186 1

Diada del Roser a Vilafranca del Penedès

Aquest dissabte la plaça més castellera ha estat testimoni del cinquantè 5 de 8 descarregat de la història dels Castellers de Barcelona. Vam portar a Vilafranca del Penedès un programa de màxims per la Diada del Roser. La plaça de la Vila va viure castells de 9 amb el 3 de 9 amb folre descarregat pels barcelonins i del primer 4 de 9 amb folre carregat de la història dels Xicots de Vilafranca.
A primera ronda, vam descarregar còmodament un 5 de 8 que permetia afrontar amb garanties els nou pisos per la següent ronda. El 3 de 9 amb folre va pujar amb confiança fins l’aleta, però sortint la canalla van començar els problemes. En la descarregada vam haver de treballar de valent, sobretot a nivell de nucli i folre. Amb tot, vam aconseguir mantenir l’estructura a lloc fins al final, abans de plantejar el 4 de 8 amb folre i agulla i en tercera ronda el vam descarregar per cinquena vegada consecutiva aquesta temporada.
Amb els tres castells descarregats, vam tornar a portar a plaça el pilar de 7 amb folre, una setmana després de completar-lo a Santpedor per primer cop aquest any. L’espadat es va mantenir ferm fins a l’aleta, però una rebregada en la descarregada el va trencar just quan ja semblava que el teníem, però només ha estat un accident. El tornarem a recuperar en la propera actuació.
D’altra banda, els Xicots de Vilafranca van obrir plaça amb el seu gran repte de la diada. Després d’un primer peu desmuntat, la colla amfitriona va tirar amunt el 4 de 9 amb folre amb una empenta que els va fer arribar fins l’aleta. Però el castell va anar perdent la forma i quan sortia el pis de sisens va fer llenya. A segona ronda els vilafranquins es van atrevir amb el 5 de 8, que ja va pujar tremolós. Després de les dues aletes, el van defensar al límit i van aconseguir completar-lo. Per arrodonir la Diada del Roser, els locals van descarregar la torre de 8 amb folre.
Al seu torn, els Castellers de Sabadell van anar a Vilafranca amb la clàssica de 8, que van completar amb solvència. El 3 de 8 a primera ronda, el 4 de 8 a segona i el 2 de 7 per tancar la seva actuació, tots tres descarregats sense dificultats.
D’altra banda, el dilluns 31 d’octubre al vespre vam participar en el congrés Momentum al Palau de Congressos de Catalunya, a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, fent els següents castells : pilar de 4, pilar de 4 i 4 de 6.

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog “El fet casteller vist pel Tete”

Search