Cartell Donar Sang

El local, seu de la campanya de donació de sang

Aquest dilluns 22 de juny es podrà donar sang al local dels Castellers de Barcelona. La donació es podrà fer de 10h a 14h i de 17h a 21h, però serà imprescindible demanar hora abans. Si és possible, imprimiu i ompliu abans aquest formulari i comproveu si reuniu les condicions necessàries per ser donants de sang.

Donar sang costa només 20 minuts i serveix per assistir 3 pacients. És imprescindible per garantir l’assistència sanitària als hospitals. Durant l’epidèmia, el 15% de les transfusions han anat dirigides a malalts de COVID-19. Ara, a més, comencen a reprendre’s intervencions i tractaments que s’havien ajornat. Si normalment són necessàries 1.000 donacions diàries a Catalunya, aquests dies pot arribar a ser superior.

Per a la donació se seguiran les mesures de prevenció i seguretat. En arribar a l’espai es disposarà de gel esterilitzant, caldrà guardar una distància mínima d’un metre, i s’usarà un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, per exemple.

El COVID-19, a més, no es transmet per la sang, sinó per via respiratòria, de manera que el procés de donació i transfusió es produeix amb la seguretat habitual.

Search