Foto: Gabri Guzmán
Foto: Gabri Guzmán

Diada agraïda per la pluja

El dissabte 17 de març estàvem convocats a la plaça del Pi de Barcelona per la diada de Sant Josep Oriol. A les 16:30, hora de convocatòria, plovia lleument i els organitzadors estaven debatent si cancel·lar-la o no, quan de sobte ens comuniquen que la jornada la farem dins la Basílica de Santa Maria del Pi. Quina meravella poder fer els castells dins d’una església tant maca. Aquí, a part de no mullar-nos, els castells s’enfilaran en un entorn maquíssim i les anxanetes i resta de la canalla, quan els mirem des del terra, estaran envoltats de vitralls de tots colors.

A la diada d’avui som dues colles: ens acompanyen els Castellers de Cerdanyola, una colla amb qui compartim varies diades durant l’any i amb qui ens sentim molt a gust. Dins la Basílica estem atapeïts, però com que estem molt units, això ens uneix una mica mes avui i n’estem encantats.

Per començar cada colla fem dos pilars de 4, i comencem amb un 3 de 7 i després de desmuntar un primer peu el descarreguem sense incidències. En segona ronda, descarreguem el 5 de 7 i a la tercera, el 4 de 7. Per acabar, les dues colles fem un pilar de 5, un pilar exigent, que resolem amb molta professionalitat.

No volíem acabar la diada sense aprofitar un entorn tant maco com la Basílica de Santa Maria del Pi, i és per aquest motiu que fem un pilar de 4 per afegir a la llista de 50 pilars pel 50è Aniversari de la Colla.

Així acaba una altre diada a Barcelona. Una maca experiència ja que es va fer dins una església, una diada a la qual podem anar amb transport públic, o caminant des de casa i tornar amb calma tot passejant pel nucli antic de la nostre ciutat, berenant a un dels molts locals que hi trobem, i havent gaudit d’una tarda amb amics i en família.

 

En resum:

Dissabte 17 de març de 2018, plaça del Pi de Barcelona (Basílica de Santa Maria del Pi)

Castellers de Cerdanyola : 2pd4, 3d7, 3d7a, 4d7, pd5

Castellers de Barcelona : 2pd4, 3d7, 5d7, 4d7, pd5, pd4 (50è Aniversari)

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Sant Josep Oriol dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Dan Smith, Oriol Meléndez i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada de Sant Josep Oriol de l’Oriol Meléndez

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Search