DSCN9794

Diada del Pati de Valls

La Colla Joves Xiquets de Valls ens tornava a convidar a la Diada del Pati del 2018. El dissabte 9 de juny a la tarda ens desplaçavem en quatre autocars cap a la ciutat bressol dels castells, i si bé l’any passat vam descarregar un 3 de 9 amb folre ben matiner, el més lluny que hem fet fora de Barcelona, enguany portàvem una altra estrena: el 2 de 8 amb folre.

Després d’un pilar de 5, comencen les rondes de forma prou àgil tot i ser cinc colles (coincidíem amb Joves de Valls, Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, Moixiganguers d’Igualada o Nens del Vendrell). Amb sorteig previ, érem segons en actuar, i fem un bon 3 de 8. En segona ronda, ataquem el primer 2 de 8 amb folre de l’any, que ens ha costat portar a plaça per dificultats d’assistència d’alguns membres de tronc a alguns assajos i actuacions, però decidits a lluitar-lo; així, és, una torre lluitada i salvada per l’esforç de canalla, tronc, folre i soca, tots a una (esmentem debut del Jaume “Monto” a segons, de l’Aïda Buaro a quints o de l’Emma Álvarez d’anxaneta, entre d’altres). Per acabar, un nou 4 de 8 i finalment un vano de 5.

De la resta de colles, destaquem el 5 de 8, 3 de 9 amb folre, 3 de 8 amb agulla carregat, o pilar de 7 amb folre carregat de la Joves, de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb agulla i el 5 de 8, a més de pilar de 6, el 2 de 8 amb folre dels Moixiganguers d’Igualada (amb el 3 de 8 i el 4 de 8) i la “clàssica” dels Nens del Vendrell.

Un bon gruix de la Colla va gaudir amb el sopar una mica nocturn a Valls i la festa posterior amb Portobello o Dalton Band, tornant, de manera esglaonada en autocars, a Barcelona.

Val a dir que al matí vam fer un taller de castells a Barcelona, a l’Escola del Mar (c/Gènova, 12).

 

En resum:

Dissabte 9 de juny de 2018 a la plaça del Pati de Valls

Colla Joves Xiquets de Valls : pd5, 5d8, 3d9f, 3d8a(c), pd7f(c)

Nens del Vendrell : 3 pd4, 3d8, 4d8, 2d7, pd5

Colla Jove dels Xiquets de Tarragona : pd5, 3d9f, 4d8a, 5d8, pd6, pd5, 4 pd4

Moixiganguers d’Igualada : pd5, 2d8f, 3d8, 4d8, vd5

Castellers de Barcelona : pd5, 3d8, 2d8f, 4d8, vd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada del Pati dels Castellers de Barcelona (Eduard París, Montse Calzadilla, Mar Caballero i Paula Álvarez)

Galeria de la Diada del Pati de l’Oriol Meléndez

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Va de castells – RTV Vilafranca

Fem Castells – Betevé

Diari Casteller.cat

Search