Img 6317.jpg

Diada de la dona a Vilafranca

Els Castellers de Barcelona hem descarregat en primera ronda un 3 de 7 on tot el tronc i el pom de dalt era format íntegrament per dones. També ha estat així en algunes posicions compromeses de nuclis. Seguidament, hem descarregat un 4 de 7 que teníem molt ben dominat. Hem acabat la diada amb un 4 de 6 amb agulla. Hem fet un pilar de 4 d’inici i un de sortida, aquest últim ha quedat en carregat. Tots femenins. Les dones de la Colla degana de la Ciutat de Barcelona hem assumit el repte de dur aquests castells fins a Vilafranca i demostrar el potencial femení que té la colla.

Aquesta Diada de Dones ha permès que moltes castelleres debutessin en posicions a tots els pisos dels castells. D’altra banda, corrobora el compromís que la colla té per la igualtat de gènere i el dret de les dones. Cal destacar, també, que tots els castells han estat portats durant la diada per diferents veus femenines dels vermells, com l’actual cap de canalla o l’antiga Cap de Colla.

Els Castellers de Barcelona som molt conscients de la importància de la dona al món casteller. Anteriorment havíem fet un 4 de 7 femení i un pilar de 5 també format per dones. D’altra banda, hem tingut altres dones històriques a la colla com la primera baix de castells de 9 del món casteller o l’única parella de terces que ha carregat un 2 de 7, entre d’altres apostes que fem regularment als nostres castells.

La diada ha estat emmarcada al quart Homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes. La colla amfitriona, els Xicots de Vilafranca, han descarregat el 4 de 6, el 3 de 6 i el 5 de 6 femenins, acompanyats d’un pilar de 4 d’inici i dos de final també formats per dones (un dels últims, carregat). D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls, ha arrencat la diada amb un pilar de 4, ha seguit amb el 3 de 5, el 2 de 5 i el 4 de 5 nets, formats per dones i ha acabat amb un altre pilar de 4 femení.

Abans de la ronda de pilars, les tres colles han fet un 3 de 6 femení de germanor per demostrar la unió del món casteller envers la igualtat de gènere i la defensa dels drets de la dona.

 

En resum:

Diumenge 4 de març de 2018, plaça Milà i Fontanals (local social dels Xicots de Vilafranca)

Colla Joves Xiquets de Valls: pd4, 3d5net, 2d5net, 4d5net, 3d6germanor, pd4

Xicots de Vilafranca: pd4, 4d6, 3d6, 5d6, 3d6germanor, pd4, pd4(c)

Castellers de Barcelona: pd4, 3d7, 4d7, 4d6a, 3d6germanor, pd4(c)

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de la dona a Vilafranca dels Castellers de Barcelona (Oriol Meléndez i Gabri Guzmán)

Galeria de la Diada de la dona a Vilafranca de l’Oriol Meléndez

 

VIDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Blog personal de la Diada – ‘El fet casteller vist pel Tete’

Revista Castells

 

Search