5 De 8 Carregat. Fotografia: Natàlia Mocholí
5 de 8 carregat. Fotografia: Natàlia Mocholí

Diada de Festa Major a Sabadell

Els Castellers de Barcelona començàvem un segon tram marcat per l’exigència i donava el tret de sortida la diada de Sant Roc amb motiu de la Festa Major de Sabadell amb la companyia de Saballuts, Minyons i Capgrossos.

Encaràvem aquesta primera diada amb dos assajos i un gust agredolç de l’última actuació i ni tan sols la calor ni els fantasmes del passat d’aquella plaça feia que ens quedéssim a casa. La camisa cordada, la faixa ben ajustada i el tret de sortida era un pilar de 4 caminant. L’actuació va continuar amb un 5 de 8 que va quedar carregat quan la canalla ja estava baixant després de coronar la catedral. Tot i aquesta ensopegada vam redirigir l’actuació amb un 3 de 8 descarregat amb canvis en algunes alineacions i el seguia un 4 de 8, també descarregat, amb nombroses estrenes. Vam tancar l’actuació amb un pilar de 5 que no va presentar cap problema.

La colla local de Sabadell va iniciar la diada amb un pilar de 4 caminant seguit per un 5 de 8, dos intents desmuntats de 3 de 9 amb folre, un 7 de 8, un 4 de 8, pilar de 5 i pilar de 4 al balcó.

Els Minyons de Terrassa iniciaven també amb un pilar de 4 caminant i iniciaven els seus castells amb el 3 de 9 amb folre que va venir seguit del 4 de 9 amb folre i tancaven la seva ronda de castells amb un 9 de 8 amb tres enxanetes i pilar de 6.

Mentrestant, Capgrossos de Mataró va començar amb un pilar de 4 caminant que donava pas a un 5 de 8, a un 3 de 9 amb folre i un 7 de 8 tancant la seva actuació amb un pilar de 6.

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de Festa Major a Sabadell

Galeria de la Diada de Festa Major a Sabadell del Christian Muñoz

Galeria de la Diada de Festa Major a Sabadell de la Natàlia Mocholí

CRÒNIQUES:

Visió personal de la Diada : Blog “El fet casteller vist pel Tete”

REPORTATGES:

Quarts de Nou (TV3 – 10/09/2016)

Search