DSCN7088

Diada de Festa Major a Nou Barris

El 14 de maig, dia de Santa Gemma, hem actuat a la Festa Major de Nou Barris davant la Seu del Districte, a la plaça Major de Nou Barris juntament amb la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.

Hem començat una mica més tard de l’hora prevista (12:00 hrs.) però com que érem només dues colles i només hi ha hagut un peu desmuntat, hem acabat a bona hora.

Ha estat un matí calorós però per sort, de tant en tant passava un núvol per donar un respir, i com ja ens va passar a l’anterior diada a Cerdanyola, amb el “handicap” de l’oloreta a rostit de la paradeta del costat que ens envaïa.

Tot i que finalment no ens hem pogut plantejar una construcció superior per no forçar el ritme de la temporada, hem gaudit d’una diada tranquil·la a on hem demostrat, un cop més, que aquests castells no es faran esperar.

Després dels 2 pilars de 4 de sortida de les 2 colles, els Castellers de Barcelona hem apostat per fer la 4a clàssica de 8 consecutiva (abans a Vic, Vilanova i Cerdanyola).

Hem començat amb un 3 de 8 amb molta solidesa, i després hem alçat la torre de 7, que si ja de per sí no té la mateixa estabilitat d’un 3. Ha estat bastant tranquil·la tot i haver-la de descarregar amb molta suavitat per part de la canalla per evitar ensurts. Per últim, el 4 de 8, que s’ha aconseguit sense patir en excés tenint en compte el cansament de ser el tercer castell i només actuar amb una segona colla, després de desmuntar un peu on els baixos han acabat. Per tancar l’actuació, hem descarregat el pilar de 5.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han deixat clar en aquesta actuació que el seu punt fort, a aquestes alçades de temporada, és el pilar; amb un clavat pilar de 6 i unes agulles solvents a les seves dues primeres construccions. Tant en el primer castell (3 de 7 amb agulla) com en el segon (4 de 7 amb agulla), s’ha notat una bona feina d’assajos al darrera per la solidesa al pujar i la tranquil·litat al desmuntar, tot amb la complicació afegida al castell de tenir una agulla al mig. Al tercer castell, han optat per assegurar la diada i fer altre cop el 3, però aquesta vegada sense agulla per encarar i centrar-se en el repte del pilar de 6. Ha estat la seva construcció més rellevant i l’han realitzat perfectament. Per tancar l’actuació, han fet 3 pilars de 4 de comiat.

Al final de la jornada, com no, ha arribat la remullada de la canalla dels Castellers de Barcelona a la font de la plaça. (Per cert, algú que no és canalla també ha acabat en remull). Tot un clàssic a Nou Barris, que desitgen els nens i nenes de la colla al finalitzar la diada i més quan el dia acompanya.

 

En resum :

Diumenge 14 de maig de 2017, Plaça Major de Nou Barris, Barcelona

Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau : 2pd4, 3d7a, 4d7a, 3d7, pd6, 3pd4

Castellers de Barcelona : 2pd4, 3d8, 2d7, 4d8, pd5

FOTOGRAFIES
VÍDEOS
CRÒNIQUES
Search