Pilar De 7 Amb Folre. Fotografia: Roberta Esteves
Pilar de 7 amb folre. Fotografia: Roberta Esteves

Diada a Santpedor

L’espadat folrat torna a ser vermell. Gairebé un any després de carregar-lo a Terrassa i dos anys després de l’últim descarregat a Les Corts, els Castellers de Barcelona han dominat de nou el pilar de 7 amb folre. Ho han fet a la Plaça Gran de Santpedor, que també ha vist el primer 3 de 7 de la història de la colla local.

Els Castellers de Barcelona han entrat a plaça amb un pilar de 4 caminant abans d’enfrontar el 5 de 8 a primera ronda, ambdós descarregats sense complicacions. Han hagut de treballar més per completar el 4 de 8 amb l’agulla a la segona ronda, que s’estava girant abans de deixar anar el pilar. Els vermells l’han sabut defensar i ha arribat a bon port.

La colla barcelonina ha descarregat amb solvència un 4 de 8 lleuger a tercera ronda que els ha donat la confiança necessària per afrontar el gran repte de la jornada: el pilar de 7 amb folre. Era el primer intent de la temporada i han anat a per totes. L’espadat ha pujat segur i s’ha mantingut ferm en la descarregada. Tan sols ha patit una batzegada amb la motxilla de sortida de l’enxaneta, però un bon encaix amb el folre ha garantit que no perillés el pilar. Dos pilars de 4 descarregats han posat el colofó final a l’actuació dels vermells.

La col·laboració entre colles ha permès una gran diada pels Castellers de Barcelona, que han pogut fer castells de 8 i mig lluny de casa. Després d’aquesta actuació a Santpedor la colla agafa embranzida per encarar les últimes cites d’aquesta temporada i planteja la Diada del Roser a Vilafranca amb un programa de màxims.

Els Castellers de Santpedor han començat la seva diada descarregant el 4 de 7 a primera ronda. Amb aquest objectiu complert, a segona ronda han tirat amunt un primer intent de 3 de 7 que han hagut de desmuntar. Després l’han tornat a provar amb èxit, malgrat els problemes de la canalla per coronar el castell. La colla local ha descarregat el 3 de 7 al límit, però l’ha completat. Els de Santpedor han acabat la diada amb el 7 de 6 i el pilar de 5, tots dos descarregats.

Els Sagals d’Osona han descarregat el 3 de 8 a primera ronda, però només han pogut carregar el 4 de 8 a la segona. L’estructura s’ha deformat molt amb la descarregada i ha estat impossible salvar-la. Han completat el 5 de 7 com a últim castell.

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada dels Castellers de Santpedor dels Castellers de Barcelona

Galeria de la Diada dels Castellers de Santpedor de la Roberta Esteves

Galeria de la Diada dels Castellers de Santpedor de la Marta Menéndez

Galeria de la Diada dels Castellers de Santpedor del Christian Muñoz

 

VÍDEOS

Vídeo resum de la jornada (Francesc Borràs)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog “El fet casteller vist pel Tete”

Search