Fitxer 000

Del Raval al cel

De nou, un any més, ens ubiquem a la plaça de la Gardunya de Barcelona, per portar les nostres construccions a la Festa Major del Raval. Tot i que aquest any, amb un sentiment diferent, amb el record inesborrable de la Monserrat Elias ‘Iaia bosses’, que ens havia deixat sobtadament el passat dijous 13 de juliol.

El sentiment general és que per ella seria l’actuació d’avui. I així comença, descarregant tres pilars de 4 de dol simultanis (un d’ells de cara a la muntanya de bosses i a una foto seva amb un ram de flors, que havíem col·locat com a record pòstum, i els altres dos per altres dos morts recents: Francesc Capellan Navarro i Ignasi Marroyo Rodríguez).

La ronda de castells la iniciàvem en primer torn amb el 3 de 9 amb folre, castell que volíem descarregar, sí o sí, després del desencís de l’Aniversari, però haurà d’esperar; avui ha pujat tremolós ja des del principi, i que ha acabat trencat pels terços després d’una segona batzegada i amb els dosos encara per col·locar. En ronda de repetició, preferíem assegurar l’èxit de la descàrrega del 3 de 8.

En segona, i amb la valentia que ens caracteritza, tirem amunt la “catedral”, un 5 de 8 amb bones mides, tot i que ha començat a desquadrar-se amb la canalla ja col·locada, però que amb feina i orgull hem pogut descarregar sense gaire més problema.

En tercer torn i després d’un primer peu desmuntat, descarreguem un 4 de 8 amb moltes novetats a tronc, i molt treballat, sobretot en una de les rengles, que s’estava venint abaix mica en mica en la descarregada. Per finalitzar diada, descarreguem sense novetat un pilar de 5.

Pel que fa a les resta de colles, els Xicots de Vilafranca, descarregaven la torre de 7, el 4 de 8, el 3 de 8 i un pilar de 5 de comiat; els Castellers de Cerdanyola portaven a plaça el 3 de 7 amb agulla, el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7 i en ronda de pilars un de 5 i un pilar de 4, i tot descarregat. La colla convidada de la Muixeranga de Xàtiva descarregava una torreta desplegà de 4, un castell de 4, la torreta sense desplegar de 4, felipet i un vano complet.

 

En resum:

Dissabte, 15 de juliol de 2017, plaça de la Gardunya, Barcelona

Xicots de Vilafranca: 2d7, 4d8, 3d8, pd5

Castellers de Cerdanyola: 3d7a, 4d7a, 4d7, pd5 + pd4

Muixeranga de Xàtiva: torreta desplegà de 4, castell de 4, torreta sense desplegar de 4, felipet, vano complet

Castellers de Barcelona: 3 pd4 dol, i3d9f, 3d8, 5d8, 4d8, pd5

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la Diada de la Festa Major del Raval dels Castellers de Barcelona (Gabri Guzmán, Tony Guasch, Eduard París i Oriol Dalí)

Galeria de la Diada de la Festa Major del Raval del Tony Guasch

Galeria de la Diada de la Festa Major del Raval de l’Oriol Meléndez

 

VÍDEOS

Canal oficial dels Castellers de Barcelona (llista de reproducció de la Diada)

 

CRÒNIQUES

Visió personal de la Diada – Blog ‘El fet casteller vist pel Tete’

Diari Casteller

Betevé – Fem castells

Search