Cuines del Món

Que millor per acabar la temporada que ajuntar-te amb aquells castellers que al llarg de les diades castelleres hem compartit les pinyes dels castells?

Aquells castellers amb els que pot ser només has intercanviat paraules com “pit”, “afluixa”, “carrega esquerra” i que només sabies que havia nascut fora de Catalunya i poc més.

Avui els Castellers de Barcelona i el seu Club Gastronòmic ens hem arreplegat per fer una diada especial anomenada Cuines del Món, era la forma d’homenatjar a aquells castellers no nascuts a Catalunya intercanviant experiències culinàries amb plats procedent del seu lloc d’origen.

La pista d’assaig, per unes hores, s’ha convertit en la sala d’un restaurant bufet lliure on hem pogut tastar prop d’una vintena de plats diferents, com el pastis de porc anglès, l’halaszle hongarès o plats més coneguts com: bacallà al ajoarriero, la xatonada o el xoriço al albariño, la coca de forner o la crema catalana acompanyats dels vins negres i blancs, el palinca i l’orujo i que no falti el cava català.

Una diada que ha servit per fer un mestissatge culinari i interrelacionar-nos més entre els membres de la Colla, xerrant d’inquietuds de desitjos i esperances i sobre tot per conèixer-nos una mica més.

 

FOTOGRAFIES

Galeria de la trobada de Cuines del Món (Toni Mañané)

Search